Impresii după TED Satu Mare

Sâmbătă, pe 25 iunie, la Muzeul Județean Satu Mare a avut loc primul și mult așteptatul eveniment sub licența TED, în cadrul căruia 6 personalități din județ și-au prezentat evoluția profesională. Urmând spiritul promovat de TED, aceștia au provenit din diverse domenii de activitate, insistând de asemenea pe impactul dezvoltării personale, un concept relativ nou în România.

Atât noi, cât și participanții, am fost extrem de încântați de eveniment, în special pentru că a fost organizat de o echipă de tineri voluntari, iar cel care a reușit să aducă în premieră acest eveniment la Satu Mare este Mark Torok. Aceștia și-au dorit să încurajeze oamenii din sală și nu numai, să-și împărtășească propriile idei și pasiuni și să le fie aduse în față modele demne de urmat și lideri ai societății românești. Prezentatorul evenimentului a fost Adrian Pop iar una dintre cele mai importante și apreciate personalități invitate pe scena evenimentului a fost academicianul, profesorul și doctorul Virgil Enățescu, care a primit premiul Gh. Marinescu al Academiei Române în 1992. Este autorul a opt brevete de invenție și membru corespondent al Academiei de Științe Medicale.

I-am ascultat cu multă atenție și pe Sergiu Vendlinger, CFO Saatchi&Saatchi România, pe Directorul Direcției de Cercetare a Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, dar și pe profesorul invitat de la Universitatea din New York, Emil Aluas, fost Director al Filarmonicii din Satu Mare și profesor la Universitățile din Indianapolis, Indiana, Nebraska. În fața noastră au urcat de asemenea Andrei Ciubuc, Prefectul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, Vasile Dorca, Director de Securitate la Nokia România și membru Country Management Team, Gabriel Iuga, manager la Naturlact Satu Mare, dar și Adrian Ștef, vicepreședintele CJ.

TED este o organizație nonprofit dedicată ideilor ce merită promovate, lucru ce ne-a făcut să ne dorim să îi sprijinim pentru această ediție din Satu Mare. Începând ca o conferință de patru zile în California acum 25 de ani, TED a ajuns să sprijine acele idei ce pot schimba lumea prin mai multe inițiative. Conferința anuală TED invită cei mai mari gânditori și practicieni ai lumii să vorbească pentru 18 minute. Discursurile lor sunt făcute apoi publice, gratuit, pe site-ul TED.com.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *