În curând: Naomi Novik – seria Temeraire

naomi-novik-his-majetys-dragonNaomi Novik este o tânara prozatoare americană, născută în 1973 la New York, dintr-un tată de origine evreiască şi o mamă poloneză. A studiat literatura engleză la Universitatea Brown şi a urmat un master în calculatoare la Universitatea Columbia. Dupa o perioadă în care a activat în industria jocurilor video, a realizat că preferă scrisul.

Si bine a facut, pentru ca romanul ei de debut, His Majesty’s Dragon, primul din seria Temeraire, care combina genul fantasy cu istoriile alternative, a obtinut premiul Compton Crook în 2007, fiind de asemenea nominalizat la premiile Hugo. În septembrie 2007 a primit Premiul John W. Campbell  pentru cel mai bun tânar autor.

Veştile bune au continuat să vină pentru Naomi Novik. În septembrie 2006 s-a aflat că drepturile de adapare cinematografică au fost achiziţionate de Peter Jackson, naomi-novik-throne-of-jadenimeni altul decât creatorul deja-legendarei trilogii cinematografice Stapânul inelelor. Multă vreme nu s-a ştiut dacă într-adevar proiectul va fi dus pâna la capăt. În decembrie 2009 Jackson a dat un interviu în care a acceptat sa discute despre Temeraire, deşi este înca într-un stadiu preliminar. Cineastul a mărturisit că 2009 a fost un an foarte încărcat (a regizat The Lovely Bones, a produs si supervizat District 9 şi The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, şi a contribuit substantial la realizarea scenariului pentru The Hobbit), dar 2010 ar putea să fie anul dedicat seriei care rescrie razboaiele napoleonice, introducând dragonii în mijlocul desfăşurării evenimentelor istorice.

Pâna acum au fost publicate patru romane în seria Temeraire: His Majesty’s Dragon (2006), Throne of Jade (2006), Black Powder War (2006), Empire of Ivory (2007), Victory of Eagles (2008), al cincilea (Tongues of Serpents) fiind aşteptat în iulie 2010. Seria este programată să cuprindă nu mai puţin de 9 volume, împarţite în trei trilogii.naomi-novik-black-powder-war

Revenind la Peter Jackson, tocmai din cauza întinderii povestii si a continuităţii ei, în interviul acordat aintitcool.com a mărturisit că materialul nu este prea potrivit pentru un singur film  cu buget impresionant pentru marele ecran, fiind foarte greu de comasat toată povestea într-un singur scenariu sau de rupt firul poveştii la un moment oarecare, fără a şti dacă va mai exista o continuare (în cazul în care primul film nu se bucură de succes). De aceea, Jackson se gândeşte la un serial TV cu buget mare (mai mare decât îşi pot permite televiziunile să ofere în mod obisnuit). Mai precis, se gândeste la HBO (parcă am mai auzit povestea astea cu o altă saga fantasy?…). Ramâne de văzut pentru 2010 în ce direcţie o va lua proiectul.

Pâna semnează Jackson contractele şi distribuie actorii, primul volum al serie este deja în traducere, în mâinile Laurei Bocancios. Daca totul merge cum ar trebui, în aprilie veti putea pune mâna pe ea.

22 Commentarii

  1. liviu 11/01/2010 Reply
  2. Weird Vision 11/01/2010 Reply
  3. voicunike 11/01/2010 Reply
  4. Bear 11/01/2010 Reply
  5. Vlad Puescu 12/01/2010 Reply
  6. jeje 12/01/2010 Reply
  7. Vlad Puescu 13/01/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *