La mulţi ani, Suzanne Collins!

600p400

Pe 10 august, binecunoscuta autoare Suzanne Collins îşi aniversează ziua de naştere. Suzanne Collins scrie literatură pentru copii şi adolescenţi, iar marea recunoaştere în faţa unei lumi întregi a venit în momentul în care autoarea a lansat primul volum (2008) din trilogia Jocurile Foamei.

Succesul enorm pe care l-a dobândit acest volum este datorat poveştii impresionante pe care a creat-o Suzanne Collins. O adolescentă de 16 ani, Katniss Everdeen, ce locuieşte în Panem, localitate aflată sub tirania Capitoliului, decide să ia locul surorii sale atunci când aceasta este anunţată că trebuie să participe în Hunger Games. În fiecare an, cele 12 districte care formează Panemul au obligaţia de a trimite câte un reprezentant care va participa în Hunger Games, o întrecere sângeroasă, în care participanţii se omoară pentru a supravieţui.

Următoarele două volume au înregistrat acelaşi succes, primul volum din trilogie fiind deja ecranizat. Şi filmul a devenit la scurt timp un fenomen, în toamna aceasta urmând să apară cel de-al doilea film. Ultima care va fi la rândul său ecranizată, însă în două filme diferite.

Suzanne Collins dă dovadă de un adevărat talent literar, lucru confirmat de către critici şi fani deja.  Vă invităm să (re)descoperiţi universul creat de Suzanne Collins în trilogia Jocurile Foamei, aflată la 30% reducere.

La mulţi ani, Suzanne Collins!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *