Livresque

În perioada 24 februarie – 27 februarie, la Sala palatului din Bucureşti va fi deschis salonul de carte Livresque, ediţia I. La acest eveniment participă, în afară de Nemira, o serie de alte mari edituri: Curtea Veche, Humanitas, Corint, Paralela 45, Vremea, Monitorul Oficial, Herald, Proeditura si Tipografie, Lider şi Amaltea plus câteva edituri oarecum de „nişă” – Editura Carpathia, Editura Militara, CECCAR şi Vox 2000.

Fără a avea toate funcţiile şi dimensiunile unui târg de carte obişnuit, salonul va prezenta publicului ultimele noutăţi editoriale oferite de editurile amintite. În plus, va exista şi o „Cafenea literară”, un loc în care ce care doresc pot discuta despre o carte sau alta la o ceaşcă de cafea sau de ceai, un loc numai bun pentru un taifas liniştit purtat prin tărâmul literaturii.

Salonul şi-a propus să încurajeze lectura, dar şi să o ajute. Pentru aceasta se va organiza o campanie de donare de carte, la care pot participa toţi vizitatorii. Cărţile astfel strânse urmează să ajungă la copiii dintr-un centru de plasament.

Vizitatorii vor avea parte, pe lângă lansările de carte obişnuite, şi de alte câteva momente artistice inedite sau de diverse happeninguri.

Intrarea este liberă, de joi până sâmbătă între orele 10:00 – 19:00 şi duminica de la 10:00 până la ora 18:00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *