Nemira îşi invită cititorii la întâlnirea cu autorul francez Philippe Forest

philippe_forestMiercuri, 29 mai, începând cu ora 18:30, cititorii sunt aşteptaţi să participe la întâlnirea specială care va avea loc la librăria franceză Kyralina unde îl pot cunoaşte pe romancierul francez Philippe Forest. Alături de acesta vor fi şi cele două invitate de excepţie Ana Antonescu, editor şi traducător, precum şi Georgeta Cristian, traducătorul celui mai recent roman în curs de apariţie la Editura Nemira – Le siècle des nuages.

Philippe Forest,  autorul francez  care a publicat în România volumele Sarinagara (Editura Nemira, 2006) şi Iubirea din nou (Editura Nemira, 2008), vine în România cu ocazia Salonului Internaţional de carte Bookfest, la invitaţia Institului Francez din România. Autorul este unul dintre cei mai importanţi romancieri şi eseişti francezi, obţinând de-a lungul timpului mai multe premii ca formă de recunoaştere pentru talentul său literar (Prix Femina pentru debut pentru L’enfant eternel şi Prix Decembre  pentru cel mai bun roman al anului 2004 Sarinagara.)

Evenimentul din data de 29 mai propune participanţilor o discuţie liberă cu autorul Philippe Forest, o călătorie în lumea amintirilor şi a viselor, a artei, a timpului şi a memoriei. Cei prezenţi la întâlnire vor avea ocazia de a adresa autorului întrebările lor şi de a afla detalii nerostite vreodată despre scrierile sale.

Cărţile scriitorului Philippe Forest publicate în România, Sarinagara şi Iubirea din nou,  pot fi achiziţionate din librăriile Nemira şi librăriile partenere, precum şi de la standul Nemira de la Târgul Internaţional de carte BookfestRomexpo în perioada 29 mai – 2 iunie.

Philippe Forest va mai putea fi văzut joi, 30 mai, la Universitatea Bucureşti unde, împreună cu traducătoarea sa Georgeta Cristian se va întâlni cu studenţii, urmând apoi să participe la o serie de evenimente în Cluj.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *