Nick și Tesla la Casa Experimentelor, pe 13 septembrie!

600p400-41

Marți, 13 septembrie, de la ora 11.00, Casa Experimentelor și Editura pentru copii Nemi vă invită la o călătorie în lumea fascinantă a științei electricității și magneților, pornind de la cartea Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune, de „Science Bob“ PflugfelderSteve Hockensmith.

În deschidere, Școala de dans Minardo a Școlii Copiilor va prezenta un moment coregrafic de dans contemporan „Dansând cu fulgerele”.

Romanul se adresează copiilor de peste 9 ani și conține aventuri cu electromagneți, alarme pentru hoți și alte dispozitive pe care le pot construi acasă, iar în evenimentul de la Casa Experimentelor participanții vor putea vedea cu ochii lor, printre altele, cum funcționează o Bobină Tesla – care produce fulgere adevărate!, un generator Van de Graaff inventat în 1929, nori magnetici și un aspirator de agrafe! Vor vedea cum principii explicate în carte sunt deja aplicate în Casa Experimentelor.

”Ca și noi, editura Nemi se afla la început de drum. Împreună, precum personajele Nick și Tesla din cartea cu același nume, vom atrage câţi mai mulţi curioşi spre ştiinţă: fie cititori, fie doritori să descopere știința prin jocşi experimentare, tineri sau mai puțin tineri. Prin acest parteneriat încercăm să aducem în prim plan știința atât pentru iubitorii de carte cât și pentru cei interesați să descopere ceea ce citesc sau învață la școala”. Gabriela Ionescu, director Casa Experimentelor.

La eveniment se participă pe baza unei rezervări prealabile:

Înscrie-te pe www.casaexperimentelor.ro

Email: office@casaexperimentelor.ro

Tel: 031.101.2200 / 0722.210.111

Casa Experimentelor este primul centru ştiinţific non-profit din România, care ȋmbină utilul cu plăcutul,știința cu joaca și experimentarea cu ȋnvățarea. Este un concept inovativ pentru vizitatorii de peste trei ani, copii, tineri sau adulți, care doresc să identifice conexiunea dintre elementele teoretice și aspectele practice ale unor științe precum: matematică, fizică, chimie, biologie și multe altele. Testȃndu-le ȋntr-un mediu sigur și prietenos, cu ajutorul a peste 100 de exponate, teoriile predate la școală devin interesante, distractive și ușor de asimilat. Casa Experimentelor este Centrul Științific Român înființat la inițiativa Asociației pentru Formare, o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 2010.

Editura pentru copii Nemi:  Pornind de la ideea că „un copil care citește este un adult care gândește”, linia editorială a editurii Nemi are drept cuvinte-cheie: educație, aventură, umor, imaginație sau cunoaștere. Colecțiile Nemi se adresează copiilor de la 0 la 12 ani și cuprind atât cărți ilustrate, cărți de ficțiune, cât și non-ficțiune ce urmăresc să întregească educația celor mici. Componenta educativă a cărților pentru copii este principala miză a selecției de titluri, alături de alte elemente esențiale precum încurajarea creativității și a imaginației, umorul, pasiunea pentru aventură și mister

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *