”Prințesa și profetul”, în curând la Nemira

coperte regele, inteleptul si bufonul + printesa si profetulÎn curând va apărea la editura Nemira cartea Prințesa și profetul, scrisă de aturoul Shafique Keshavjee. Aceasta este continuarea cărții Regele, înțeleptul și bufonul.

Shafique Keshavjee este un autor născut în Kenya care s-a stabilit în Franța. El predă în prezent teologia la Universitatea din Geneva. Prima carte apăruta la Nemira a autorului, Regele, înțeleptul și bufonul este o poveste care ascunde, de fapt, un adevărat tratat al istoriei religiilor.

În urma unui straniu vis, Regele unui ținut îndepărtat hotărăște să convoace întregul regat la Marele Turnir al Religiilor. Asistat de Înțeleptul și de Bufonul său, Regele propune o dezbatere la care să participe reprezentanții de seamă ai tuturor religiilor lumii, dintre care una va fi pe placul tuturor și va reda poporului său sensul primordial al vieții.“Care anume? întrebă Bufonul cu un aer prefăcut. Cea iudaică, cea creștină sau cea musulmană? Religia hindușă sau cea budistă? Sintoistă, taoistă sau confucianistă? Sau poate toate la un loc? Sau nici una dintre ele? Ah! Am o idee. Dacă am inventa una nouă?”

În aceeași notă, și Prințesa și profetul, continuarea primei cărți, este o poveste folosită pentru a aborda probleme sociale esențiale din prezent. Acțiunea are loc în India, în Mumbai, unde se reunesc personaje dintre cele mai diverse, caracteristice acestui secol: de la activiști la persoane care trăiesc din prostituție și violență. Problema care se pune în această carte este cea a globalizării și abordează teme precum solidaritatea și respectul reciproc. În plus, romanul are și o poveste de dragoste, între Prințesă și Profet.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *