Sequel-uri triumfătoare

600p400

 

Atât literatura, cât şi cinematografia ne-au obişnuit cu ideea de sequel. Un film ce are o continuare sau două sau trei. Un volum de excepţie care îşi extinde acţiunea  pe încă două, trei-cinci cărţi. Taberele sunt deja formate, cei care acceptă un sequel la o carte sau film sau cei care resping această idee. Dar mai există o tabără a excepţiilor, când conţinutul îţi dă peste cap total regulile nescrise.

Pentru literatură, un sequel este un plus de valoare la primul volum şi pentru următoarele. Aşa cum, Încleştarea regilor din seria Cântec de gheaţă şi foc de George R.R.Martin, a reprezentat o continuare de excepţie a poveştii familiei Stark şi a celorlalte personaje îndrăgite din carte. Vorbitor în numele morţilor de Orson Scott Card este considerat un triumf, Jocul lui Ender (primul volum din serie) fiind catalogat drept un prolog pentru ceea ce urmează. 2010: A doua Odisee (a doua carte din cele 4) de Arthur C. Clarke duce şi mai departe viziunea autorului despre viitor, ştiinţă şi existenţe extraterestre.

Editura Nemira vă invită să exploraţi mai mult, să aprofundaţi poveşti începute deja. Weekendul acesta aveţi reduceri de până la 55% la sequel-uri care fac cinste unei serii întregi şi autorilor săi.

Promoţia este valabilă până la 1 iulie 2013 şi nu se cumulează cu alte promoţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *