Svetlana Cârstean, invitată la Târgul de carte de la Istanbul

svetlana-carstean-În perioada 3-7 noiembrie, Svetlana Cârstean este invitată la cea de-a 36-a ediţie a Tîrgului Internaţional de Carte TUYAP de la Istanbul, alături de Tudor Ganea, Marcel Vişa şi Radu Niţescu.

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, scriitoarea participă la conferința „Teme și tendințe în literatura română actuală”, apoi la evenimentul „Poezia ca mod de existență” în cadrul căruia va susține o lectură cu poeme despre Istanbul, din volumul aflat în pregătire la Nemira.

Svetlana Cârstean a debutat în 1995, în cadrul volumului colectiv Tablou de familie, alături de T. O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Gherguț și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, Floarea de menghină (2008) a fost recompensat cu Premiul pentru Debut în Poezie al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru Debut al revistei România literară, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu și Premiul Radio România Cultural pentru  Poezie. Floarea de menghină a fost publicată în Suedia la editura Rámus, în 2013, în traducerea poetei suedeze Athena Farrokhzad.

Poemele sale au fost traduse în germană, franceză,  engleză, italiană, catalană, cehă, iar parte din acestea pot fi lecturate pe site-ul www.lyrikline.org. Svetlana Cârstean a lansat în 2015 volumul Gravitație, la Editura Trei, recompensat cu Premiul pentru Poezie în 2015, al revistei AteneuGravitație a fost publicată în Norvegia, în august 2017, de către Editura Audiatur Bokhandel AS. În aprilie 2016, împreună cu Athena Farrokhzad, scriitoarea a lansat în Suedia un volum comun de poezie, Trado, publicat la Editura Albert Bonnier, în colaborare cu editura Ramus. Trado a apărut în limba română la Editura Nemira, în toamna anului trecut, și a primit Premiul Radio România Cultural pentru Poezie pentru 2016. A coordonat, timp de cinci ani, la Editura Pandora M (Grupul Editorial Trei), propria colecție de poezie, Cercul Poeților Apăruți. Din toamna lui 2016, coordonează o nouă colecție de poezie, Vorpal, la editura Nemira.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *