Universul SF&F în literatura română: romane la promoții

600p400
Literatura fantastică a fascinat dintotdeauna cititorul și a lăsat imaginația autorului să depășească limitele impuse. Nemira încurajează scriitura românească și face accesibile romanele autorilor români, preocupați de domeniul științifico-fantastic.

Cu reduceri cuprinse între 30% și 45%, colecția Maeștrii SF&F-ului românesc face recomandări autohtone și îndrăznețe. Iată mai jos o selecție a patru dintre acestea:
1. Vocile vikingilor de Voicu Bugariu: O serie de mai multe povestiri, cuprinse în două părți care abordează teme moderne redate cu subiectivism, unde oamenii fie iau contact cu o altă civilizație fie se explorează prăbușirea culturii. Metaforele și simbolurile sunt motive descrise în filele cărții care ignoră stereotipurile genului.
2. Între cer și pamant de Liviu Radu: Vremurile anunță sfârșitul lumii așa cum o știm. Profeți, oameni condamnați să facă orice pentru a supraviețui, modificări genetice făcute din egoism, universuri paralele și călătorii în timp unde se cunosc creaturi fantastice. O lume înecată în haos, imaginată de Liviu Radu, care conferă o nouă formă isteriei și inteligenței artificiale.
3. Aşteptând în Ghermana de Dănuț Ungureanu: O carte care mizează pe atmosfera apăsătoare dintr-o realitate alternativă construită de acțiunile prezentului. Roman cu influențe cyberpunk ce ne prezintă un personaj cu propriile planuri: evadarea dintre ruinele unui oraș corupt de violență și răpus de zgomote.
4. Babel de Vladimir Colin: Dublu premiat, romanul lui Vladimir Colin trimite cititorul pe o planetă interzisă, Babel, o închisoare rezervată celor aleși, iar tortura explorează păcatele morale. Romanul alege să includă în intriga poveștii tema religioasă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *