Universul SF&F în literatura română: romane la promoții

600p400
Literatura fantastică a fascinat dintotdeauna cititorul și a lăsat imaginația autorului să depășească limitele impuse. Nemira încurajează scriitura românească și face accesibile romanele autorilor români, preocupați de domeniul științifico-fantastic.

Cu reduceri cuprinse între 30% și 45%, colecția Maeștrii SF&F-ului românesc face recomandări autohtone și îndrăznețe. Iată mai jos o selecție a patru dintre acestea:
1. Vocile vikingilor de Voicu Bugariu: O serie de mai multe povestiri, cuprinse în două părți care abordează teme moderne redate cu subiectivism, unde oamenii fie iau contact cu o altă civilizație fie se explorează prăbușirea culturii. Metaforele și simbolurile sunt motive descrise în filele cărții care ignoră stereotipurile genului.
2. Între cer și pamant de Liviu Radu: Vremurile anunță sfârșitul lumii așa cum o știm. Profeți, oameni condamnați să facă orice pentru a supraviețui, modificări genetice făcute din egoism, universuri paralele și călătorii în timp unde se cunosc creaturi fantastice. O lume înecată în haos, imaginată de Liviu Radu, care conferă o nouă formă isteriei și inteligenței artificiale.
3. Aşteptând în Ghermana de Dănuț Ungureanu: O carte care mizează pe atmosfera apăsătoare dintr-o realitate alternativă construită de acțiunile prezentului. Roman cu influențe cyberpunk ce ne prezintă un personaj cu propriile planuri: evadarea dintre ruinele unui oraș corupt de violență și răpus de zgomote.
4. Babel de Vladimir Colin: Dublu premiat, romanul lui Vladimir Colin trimite cititorul pe o planetă interzisă, Babel, o închisoare rezervată celor aleși, iar tortura explorează păcatele morale. Romanul alege să includă în intriga poveștii tema religioasă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.