Virtutea răbdării și o promisiune fantastică

Stephen KingNici nu deschizi bine un news – feeder și afli că după succesul avut cu Ted, compania Media Rights Capital s-ar încumeta să adapteze pentru marele ecran seria The Dark Tower a lui Stephen King.

Paradoxal, deși majoritatea (sau cele mai semnificative) romane ale lui King și-au găsit deja ecoul în cinematografie, seria The Dark Tower a suferit o neobișnuită amânare, chiar dacă este considerată Opera Magna a autorului. De proporții epice, cărțile au fost inspirate, așa cum și King recunoaște cu mândrie, din poemele vechi, legendele Arthuriene, Stăpânul Inelelor și filmele western ale secolului XX, iar filmele adaptate după serie sunt așteptate de milioane de fani cu sufletul la gură.

Celebrul autor s-a confruntat cu cel de-al doilea refuz, după ce vara trecută Studiourile Universal au abandonat ideea din cauza previziunilor financiare uriașe implicate de o astfel de mega-producție. Același motiv l-a invocat și Warner Bros. recent, când a pus deoparte proiectul. Acesta includea trei filme și câteva mini-serii TV, o echipă de producție de categorie grea, precum și posibilitatea ca Russel Crowe să îl joace pe misteriosul Roland Deschain, personajul principal al seriei.

Fanii nu trebuie să fie însă complet dezamăgiți. Vocile spun că Media Rights Capital va face tot posibilul să dea viață aventurilor și poveștii fantastice spuse de King pe parcursul a șapte volume.

Tot ce putem spera în acest moment este ca negocierile să nu dureze mult și astfel lumea cinematografică să încununeze 30 de ani de prezență constantă și de succes a seriei în rândul cititorilor, cu atât mai mult cu cât autorul a promis și cel de-al optulea volum în 2012.

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *