„10 ani de YORICK” la Cafeneaua critică de joi, 28 martie

Ediția de joi, 28 martie, a Cafenelei critice este despre cei 10 ani ai proiectului Yorick de la Nemira (colecția de arte ale spectacolului și revista online).

Participă: Ana Nicolau, Monica Andronescu, Dana Ionescu, Maria Zărnescu, Alina Epîngeac, colaboratori Yorick, creatori şi critici de teatru, iar amfitrionul este Ion Bogdan Lefter.

Evenimentul are loc de la 19.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti/ MNLR, Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe de pe Calea Victoriei şi în spatele UNITER)

Se împlinesc 10 ani de la fondarea, în 2009, a colecției și revistei online de teatru Yorick a Editurii Nemira. Colecţia de carte a oferit publicului şi profesioniştilor un set consistent de volume de istorie şi teorie a teatrului, precum şi valoroase mărturii ale unor mari artişti străini şi români. Iar revista, un „portal” bogat, amplu ramificat, a devenit principalul reper mediatic al domeniului, alimentat continuu cu informaţii, interviuri, cronici şi alte tipuri de comentarii, vitale pentru documentarea şi înţelegerea fenomenului teatral autohton al acestui deceniu şi, graţie privirilor retrospective, întregii istorii scenice naţionale, de la începuturi pînă azi.

De la bun început, de organizarea şi coordonarea Yorick-ului Nemirei s-a ocupat Monica Andronescu, invitată să preia rolul de redactor-șef. Din echipa redacţională actuală mai fac parte Dana Ionescu, Maria Zărnescu, Alina Epîngeac, Elena Coman și Mircea Morariu. 

Cafeneaua critică, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfăşurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, şi după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (sediul din Strada Nicolae Creţulescu).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *