122 de ani de la nașterea scriitorului Howard Philips Lovecraft

H.P. LovercraftIeri s-au implinit 122 de ani de la nașterea scriitorului Howard Philips Lovecraft, cunoscut sub numele de H.P Lovecraft. Chiar dacă opera sa a rămas fără ecou printre cititorii epocii sale, reputația lui a crescut de-a lungul vremii, fiind considerat acum unul dintre părinții genului horror.

Martor stă chiar cel mai cunoscut autor al genului, Stephen King, care în semi-biografia sa “Dans macabru” spune despre Lovecraft că a fost pentru el nu numai o sursă de fascinație pentru horror și macabru, ci singura și cea mai influentă figură literară care i-a inspirat opera de ficțiune.

Lovecraft, la rândul său, l-a recunoscut ca mentor pe Edgar Allan Poe, de la care și-a asumat curajul de a depăși limitele și standardele literare impuse de epocă și de a-și urma vocea proprie în lumi fantastice create de el însuși.

Celebru pentru ideile sale inovatoare la vremea aceea și pentru o serie de cărți, povești și scrisori care au făcut istorie, Lovecraft nu a fost menit, poate, să ajungă la inimile contemporanilor săi. Dar cu siguranță că a fost un scriitor care a schimbat pentru totdeauna literatura horror.

Cunoscut și la noi, mai ales pentru Monstrul din prag, H.P. Lovecraft rămâne fără îndoială o figură marcantă și un idol pentru cunoscătorii genului. Fanii de pretutindeni i-au dedicat ieri o zi specială, comemorându-l așa cum se cuvine.

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *