5 poveşti fantastice de dincolo de frontiere


Vremea bună este un semn că a venit timpul să pornim în noi aventuri, să explorăm ţinuturi fantastice, pline de magie şi mister, să mergem dincolo de frontiere. Pentru asta, v-am pregătit o promoţie specială pe nemira.ro, dedicată lumilor fantastice de dincolo de frontiere.

Şi pentru că unele călătorii pot fi extrem de grele, vă oferim şi o reducere suplimentară de 20%, folosind codul NEMIRA20 atunci când faceţi o comandă.

În continuare vă prezentăm câteva din poveştile fantastice care vă aşteaptă dincolo de frontierele imaginaţiei.

Magicienii, de Lev Grossman

MagicieniiQuentin Coldwater nu seamănă cu niciunul dintre colegii lui de liceu. În timpul liber reciteşte cărţile fantasy preferate din copilărie şi în vis îi Însoţeşte pe protagoniştii lor în lumea magică numită Fillory. În comparaţie cu aventurile din cărţi, viaţă îi pare anostă şi lipsită de culoare. Totul se schimbă însă atunci când este admis într-un colegiu secret şi exclusiv de magie în afară New York-ului. Acolo încep peripeţiile lui şi o iniţiere riguroasă în magia modernă. Dar, în cele din urmă, nici magia nu îi mai aduce fericirea şi ineditul pe care Quetin le aştepta de la viaţă – asta până când el şi prietenii săi fac o descoperire uimitoare: Fillory există cu adevărat.

Furnicile, de Bernard Werber

FurnicileFrontierele nu înseamnă doar limitele exterioare ale lumii în care trăim. Nu întotdeauna trebuie să privim către stele sau către alte dimensiuni, uneori, descoperim noi lumi chiar la picioarele noastre, mici, aparent deloc fascinante, dar de fapt pline de viaţă şi cu multe poveşti.

Romanul lui Werber este exemplul perfect pentru ce poate face imaginaţia. Chiar dacă noi nu am descoperit încă o modalitate de a comunica eficient cu alte specii de pe Pământ, asta nu înseamnă că ele nu au o organizare eficientă şi nu trăiesc într-un mod asemănător nouă. De ce nu ar putea furnicile să poarte conversaţii obişnuite, să facă descoperiri ştiinţifice sau să exploreze lumea din curiozitate? Sunt nobile, luptătoare, creative şi fascinante pentru oricine încearcă să le observe.

Ready Player One, de Ernest Cline

Ready Player OneDe data asta depăsim barierele tehnologice. Realitatea virtuală devine ceva comun şi ne deschide porţile către o lume cu posibilităţi infinte, în care putem să fim ce vrem şi să facem ce vrem, putem trăi în poveştile noastre preferate sau putem descoperi noi lumi, ne maivăzute până acum.

Scrisă cu pasiune de un gamer şi un geek adevărat, Ready Player One spune povestea lui Wade Watts, un tânăr gamer din anul 2044. La fel ca mulţi alţii, Wade evadează dintr-o realitate sumbră conectându-se zile întregi la OASIS, o utopie virtuală larg răspândită unde poţi să fii tot ce vrei tu să fii şi poţi trăi, iubi şi călători pe oricare din cele zeci de mii de planete care alcătuiesc lumea virtuală. Fondatorul OASIS, James Halliday, moare fără moştenitor şi promite să lase întreaga lui avere  celui care va reuşi să ajungă la capătul unei vânatori de comori din univers virtual. După mulţi ani de la provocarea lui Halliday, Wade este primul care reuşeşte să rezolve primul puzzle şi readuce în atenţia lumii vânătoarea.

Pământul lung, de Terry Pratchett si Stephen Baxter

Pământul lung este prima carte a unei serii ce construieşte o lume cu posibilităţi infinite, o lume a Pământurilor paralele, plină de surprize pentru cei care îndrăznesc să se avânte în ea. O carte care aminteşte de aventurile din frontiera americană, în care exploratori curajoşi căutau noi resurse, noi locuri de colonizat şi, de multe ori, şansa de a începe o nouă viaţă.

Omenirea încearcă din răsputeri să se extindă în univers, în spaţiu, dar dacă ar fi posibil să ne extindem fără să călătorim mii de ani lumină? Un singur pas în est sau vest şi te trezeşti pe un Pământ paralel. Joshua este unul dintre oamenii care s-a născut cu darul de a trece prin lumi fără ajutorul unui stepper. Când Lobsang, o inteligenţă artificială, îi propune să exploreze universurile paralele şi să descopere dacă există un capăt al lumii, Joshua se urcă în zeppelinul acestuia şi pleacă spre capătul Pământului lung.

Lunea începe sâmbăta, de fraţii Strugaţki

Un SF neobişnuit care parodiază ştiinţa, într-o lume plină de paranormal şi fantastic, cu foarte mult umor şi elemente din mitologia şi folclorul ruseşti. Romanul este o satiră la adresa birocraţiei, a instituţiilor de stat, dar şi a oamenilor de ştiinţă, văzuţi ca nişte magi nebuni.

Totul porneşte de la Centrul de Analiză a Noțiunilor Cabalistice Inexplicabile, pe scurt CANCI. Privalov Alexandr Ivanovici, zis Saşa, un tânăr programator din Leningrad, ia la ocazie doi autostopişti si este convins de aceştia să rămână în Soroveţ şi să lucreze alături de ei la CANCI. Acolo descoperim odată cu el o lume fantastică și fascinantă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *