Pe 22 iulie Nemira împlineşte 25 de ani de existenţă, iar noi v-am pregătit o promoţie aniversară pe nemira.ro. Ce înseamnă asta? O reducere de 45% şi transport gratuit la orice comandă. Şi acestea nu sunt singurele surprize. Vă aşteptăm pe eventul nostru de pe Facebook cu poze din arhiva Nemira 25, testimoniale şi poll-uri şi vă invităm să împărtăşiţi cu noi amintirile voastre legate de istoria Nemira.
Şi pentru că sărbătorim 25 de ani de plăcerea lecturii, vă propunem o listă de 8 bestellere Nemira pe care le puteţi cumpăra acum cu doar 200 de lei.
Mr. Mercedes, de Stephen King
Începem lista cu cea mai nouă carte a maestrului thrillerului, Stephen King. În Mr. Mercedes, King ne arată mecanismele înfricoşătoare din mintea rece a unui criminal lipsit de emoţie, o lectură pe care nu o veţi uita prea curând.
În orele friguroase ale dimineţii, sute de şomeri disperaţi se aşează la coada unui târg de joburi într-un oras din Midwest. Din senin, şoferul unui Mercedes furat sparge mulţimea şi îi calcă cu masina pe oamenii nevinovaţi care aşteptau la porţile târgului, apoi dă cu spatele şi îi atacă din nou pe cei rămaşi în picioare. Opt oameni sunt ucişi şi alţi cinsprezece sunt răniţi. Ucigaşul fuge de la locul faptei.
După câteva luni de la incident, într-o altă parte a oraşului, Bill Hodges, un poliţist pensionat, este încă bântuit de această crimă neelucidată. Într-o zi, o scrisoare anonimă primită de la cel care revendică atacul îl scoate pe Hodges din depresie şi apatie în momentul în care ameninţă cu o nouă agresiune şi mai violentă. Bill Hodges nu mai are timp de pierdut şi trebuie să pornească pe urmele ucigaşului pentru a preveni moartea a mii de oameni nevinovaţi.
Jumătate de rege, de Joe Abercrombie
Seria Marea Sfărâmată spune o poveste ce se petrece într-o lume post-apocaliptică, întoarsă la era medievală, o aventură pe mare în spiritul vechilor vikingi, cu un tânăr prinţ, Yarvi, ce încearcă să îşi păstreze tronul, în timp ce alţii conspiră să i-l fure.
Prinţul Yarvi a jurat să recâştige tronul pe care nu şi l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supravieţuiască cruzimilor, lanţurilor şi apelor dure ale Mării Sfărâmate. Şi toate acestea cu o singură mână bună. Înşelatul ajunge înşelător. Mic şi slab în ochii tatălui său, Yarvi rămâne singur într-o lume în care nu contează decât forţa brută şi sângele rece. El nu poate mânui o sabie sau ţine un scut, aşa că trebuie să işi ascută mintea ca pe o armă. Trădatul ajunge trădător. În jurul lui Yarvi se strânge o frăţie care îl va ajuta să devina omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile şi a răzbi în misiunea lui. Uzurpatul va ajunge, la rândul lui, uzurpator?
Cei 100, de Kass Morgan
Trecem din sfera fantasy spre SF, cu un roman YA post-apocaliptic, devenit acum un serial de succes, Cei 100.
După un război nuclear devastator, omenirea trăieşte în nave spaţiale, departe de suprafaţa radioactivă a Pământului. 100 de adolescenţi delincvenţi sunt trimişi într-o misiune periculoasă: trebuie să recolonizeze planeta. Ar putea fi o a doua şansă la viaţă sau… o misiune sinucigaşă.
Clarke a fost arestată pentru trădare şi e bântuită de propriul trecut. Wells vine pe Pământ pentru fata pe care o iubeşte, dar oare ea îl va ierta? Bellamy vrea să-şi apere sora. Glass a ajuns iar pe navă, dar acolo viaţa e la fel de periculoasă ca pe Pământ. Lupta pentru supravieţuire continuă atât în spaţiu, cât şi pe Pământ.
Cei 100 trebuie să lupte pentru vieţile lor într-un ţinut sălbatic. Nu era în plan să fie eroi, dar s-ar putea să fie ultima speranţă a omenirii.
Călătoarea, de Diana Gabaldon
În continuare vă propunem un alt roman transpus pe micile ecrane într-un serial premiat şi apreciat, Călătoarea, prima carte din seria Outlander.
În anul 1945, Claire Randall, soră medicală, se întoarce din război și pleacă cu soţul într-o a doua lună de miere. O stâncă magică o transformă într-o călătoare în timp şi Claire se trezeşte într-o Scoţie macinată de luptă, în… 1743. În mijlocul conspiraţiilor și luptelor acelor vremuri, îi întălneşte pe strămoşul soţului ei, un om crud si rău, dar şi pe un tânăr războinic rebel şi curajos, iar Claire trebuie să aleagă atât cu mintea, cât şi cu inima.
Seria Dianei Gabaldon este un fantasy istoric şi romantic, brutal şi intens, devenit acum un serial de succes, premiat şi lăudat pentru povestea plină de intrigi, politică, rebeliuni şi alegeri personale dificile.
Sculptând în timp, de Andrei Tarkovski
Continuând pe linia călăţoriilor în timp, ajungem la jurnalul de creaţie al lui Tarkovski, un om artistic şi o personalitate care şi-a lăsat amprenta asupra lumii cinematografice. Sculptând în timp este o carte care ne ajută să înţelegem mult mai bine mintea mareui regizor.
Căutând răspunsuri la întrebări despre film şi artă în general, despre creator şi public, despre valori şi nonvalori, unul dintre cei mai importanţi cineaşti din secolul XX priveşte adânc în sine şi spre lumea din jur. Lumea lui se dezvăluie în Sculptând în timp, carte fundamentală pentru orice artist, astfel încât să stârnească şi mai multe întrebări.
Un document inestimabil care nu doar că aruncă lumină asupra gândirii artistului, ci şi dezvăluie publicului român – mare iubitor al acestui artist de excepţie – amănunte inedite despre opere cinematografice cunoscute (semnate sau nu de marele Andrei Tarkovski), care îl fac părtaş pe cititor unor momente cruciale pentru soarta acestor opere, altminteri de nebănuit judecând numai după rezultatul finit.
Istoria lumii, de Andrew Marr
Şi pentru că vorbeam mai sus de lumea întreagă, înainte de a pătrunde în misterele artei, trebuie să cunoaştem istoria lumii şi a civlizaţiilor care au creat arta. Şi ce mod mai bun, dacă nu prin cartea lui Andrew Marr?
Din preistorie şi până în zilele noastre, istoria mare se împleteşte cu istoria mică. Noile descoperiri dezăaluie într-o altă lumină poveştile lumii, a cărei istorie se schimbă odată cu noi.
Andrew Marr, realizator al unor fascinante documentare BBC, călătoreşte înapoi în timp şi descoperă legăturile dintre epoci, locuri, oameni şi întâmplări. Evenimentele care au schimbat omenirea se reaşează într-un puzzle uriaş. Poveşti nespuse se descoperă în premieră, imagini nevăzute se arată, personaje necunoscute ies din umbră. Descoperă lumea si istoria ei aşa cum nu ai mai făcut-o până acum!
2001: Odiseea spaţială, de Arthur C. Clarke
Omenirea nu vrea să rămână ancorată pe Pământ, ci se uită la stele şi visează la misterele şi secretele pe care ni le rezervă universul, iar Clarke tocmai acest vis îl abordează în romanul său cel mai cunoscut, 2001: Odiseea spaţială.
Cartea 2001: Odiseea Spațială a fost scrisă în urma scenariului la care scriitorul Arthur C. Clarke a lucrat împreună Stanley Kubrick. Timpul şi puterea, atât a cărţii, cât şi a filmului, au transformat filmul într-un art movie de referinţă pentru cinematografia universală, iar cartea într-un volum absolut necesar pentru a avea o bibliotecă completă, best SF ever, cum se spune adeseori.
Romanul studiază acea fascinație a oamenilor față de călătoria în spațiu, teritoriu nou descoperit în acea perioadă. Drumul parcurs de om în evoluția sa, precum și destinația finală a omului ca rasă sunt subiectele pe care scriitorul încearcă să le scoată în evidenţă, mai ales prin intermediul cititorilor săi.
Minerva se dezlănţuie, de Rodica-Ojog Braşoveanu
Ne întoarcem pe Pământ, mai precis, pe plaiurile mioritice şi încheiem călătoria noastră printre bestsellerele Nemira cu cea mai populară scriitoare de cărţi poliţiste şi de spionaj, Rodica-Ojog Braşoveanu.
O autoare clasică pentru pasionații de povești polițiste, puteţi alege orice altă carte a ei, pentru că toate sunt potrivite pentru iubitorii acestui gen.
O capcană, o partidă de cărţi, un vals, un om gri, o spargere, un asasinat. Un roman de spionaj în care cuceritoarea Minerva Tutovan intră în actiune. O poveste care are toate calităţile literaturii poliţiste de cel mai înalt nivel. O carte-puzzle, care nu lasă mintea în adormire. O plăcere pentru imaginaţie şi inteligenţă. Minerva se dezlănţuie.
Tweet