Târgul de Crăciun Nemira a început pe nemira.ro! Vezi ce autori celebri îţi recomandă titlurile noastre!

600p400

Dragi prieteni ai editurii Nemira, avem o veste foarte bună! Târgul de Crăciun Nemira ia startul chiar acum pe nemira.ro şi vine nu doar cu foarte multe surprize, ci şi cu oferte promoţionale fără egal! Şi pentru că de fiecare dată vă lăsăm în compania recomandărilor noastre, pentru astăzi ne-am gândit să le abordăm un pic diferit. Cu alte cuvinte să ne imaginăm ce-ar fi dacă trei dintre super-autorii noştri ar recomanda ei înşişi câteva dintre cărţile listate. Şi, desigur, cum să abordezi o astfel de poveste dacă nu imaginându-ţi căruia dintre scriitori i-ar sta cel mai bine cu tichia de Moş Crăciun!  

chris-hadfieldVă propunem, prin urmare, să începem cu nimeni altul decât Chris Hadfield, pe care trebuie să recunoaştem că această ipostază îl prinde cum nu se poate mai bine. În regulă, toate bune până aici, dar dacă ar trebui ca el să recomande un titlu Nemira, care ar fi acela? Ei bine, să ne imaginăm pentru un moment că acesta ar fi Silozul deja celebrului Hugh Howey. Ceea ce nu înseamnă că ştim dacă cei doi se cunosc (şi citesc) în viaţa particulară, dar ne-ar plăcea să ne imaginăm că universul de multe ori claustrofobic imaginat de autorul american i-ar aminti, poate, curajosului explorator al spaţiului de nenumăratele ore petrecute de el însuşi în imponderabilitate, atunci când libertatea naturii este înlocuită de strâmtoarea capsulei spaţiale.

Şi pentru că tot am vorbit despre Hugh Howey, să-l privim o clipă şi pe el în postura lui Moş Crăciun! Nu-i aşa că i se potriveşte? Sigur, poate că îi stă foarte bine, veţi spune, dar în cazul acesta ce ar urma să ne recomande nouă, cititorilor Nemira? Ei bine, după ce ar accepta acolada făcută de Chris Hadfield hugh-howey(al cărui Ghid al astronautului pentru viaţa pe pământ suntem aproape siguri că l-ar aprecia la rândul său), ceva ne face să credem că acesta ar recomanda universul lui Stephen King. Nu de altceva, dar – aceia care i-au citit opera – trebuie să recunoaşteţi că parcă nicăieri altundeva nu pluteşte o ameninţare mai mare ca în Silozul decât în Sub Dom, chiar dacă aceasta din urmă este mult mai palpabilă şi poate chiar mai înfricoşătoare. Cât despre sheriful Holston, acesta ne-a adus aminte, fie şi numai fugar, de Big Jim.

Şi pentru că vrem ca jocul nostru să continue cu încă un autor, ne-am imaginat că acesta ar putea fi autorul unuia dintre cele mai recente titluri apărute la editura Nemira, Jumătate de regejoe-abercrombieBineînţeles, nimeni altul decât Joe Abercrombie. Cât despre universul construit de el în titlul amintit (şi nu numai), ştim deja că deţine toate elementele unuia dintre cele mai dure tipuri de fantasy scrise vreodată, ceea ce i-a şi adus de altfel atât de mulţi fani. Aşadar, dacă ar fi să ne imaginăm stilul acestuia rezonând cu un alt autor Nemira, atunci acela ar fi Peter Brett, autorul faimoasei serii Demon, la rândul său un explorator îndrăzneţ al limitelor la care poate fi împins universul fantasy.

În cele din urmă, însă, suntem siguri că toţi trei (şi nu numai) v-ar recomanda cu căldură Târgul de Crăciun Nemira, ce vă propune o reducere generală de până la 55% la titlurile Nemira, 55% la pachete şi 30% la ebook-uri! Vă dorim lectură plăcută şi… spor la cumpărături pentru cei dragi! Dar nu putem încheia, bineînţeles, fără a le mulţumi celor trei celebri Moşi Crăciuni care ne-au însoţit în această călătorie imaginară!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *