Universal va lansa in 2013 primul film din saga Turnul Intunecat

Poate un nou Stapanul inelelor? Poate ceva mai bun?

Adaptarea cartii va fi facuta de Ron Howard doar ca mai avem de asteptat putin. Ceea ce este foarte interesant este planul celor de la Universal.

Filmarile vor incepe cu primul film din trilogie, pe data de 17 mai 2013 (daca trecem de 2012), urmat de primul sezon din serialul de televiziune care va urma destul de repede după aceea. Apoi, al doilea film din trilogie va incepe unde primul sezon TV s-a terminat. Apoi urmeaza al doilea sezon TV. Care va fi precedat de al treilea film din trilogie. Deoarece trilogia Turnul Intuncat va coincide cu seria TV înseamnă că aceeaşi actori, care prezintă personajele de pe marele ecran, se vor regasi si in seria TV.

Această strategie de a face adaptarea pentru mult doritul Turnul Intunecat este comparat cu ceea ce Peter Jackson a facut pentru trilogia Stăpânul Inelelor, unde toate cele trei filme au fost filmate fara oprire, astfel încât acestea au putut fi vizualizate în termen de trei ani.

În ceea ce priveşte personajul din spatele adaptării Turnul Intunecat pe partea de creatie, Ron Howard (A Beautiful Mind) va regiza primul film şi primul sezon din seria TV. Akiva Goldsman (I Am Legend) va contribuii la scrierea adaptarii pentru film si primul sezon din seria TV. Ambii vor produce adaptările, impreuna cu parteneri ca Howard Imagine Entertainment, Brian Grazer şi Stephen King însuşi.

Si istoria cartii este…

La varsta de nouasprezece ani, Stephen King s-a hotarat sa scrie o poveste similara cu cea din Stapanul inelelor de J.R.R. Tolkien. Westernul legendar regizat de Sergio Leone, Bunul, raul si uratul, si un poem de Robert Browning, Childe Roland to the Dark Tower Came, l-au inspirat sa scrie „ceva ce continea sentimentul de aventura si magie din seria lui Tolkien, dar pe fundalul western aproape absurd de maret al lui Leone”, o epopee de o „maretie apocaliptica”. Treizeci si trei de ani mai tarziu, magnus opus la care a lucrat intreaga viata a fost finalizat. Este povestea lui Roland Deschain, ultimul pistolar, si a calatoriei sale spre Turnul Intunecat.

Un astfel de angajament este cu siguranţă . Cred ca majoritatea dintre noi se pot alătura în speranţa ca toate acestea sunt un succes şi că face dreptate seriei de cărţi Turnul Intunecat scris de Stephen King.

Un nou film marca Stephen King
Un nou film marca Stephen King

4 Commentarii

  1. voicunike 15/11/2010 Reply
  2. bonzo 15/11/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *