A apărut primul musical semnat Stephen King!

Stephen King a acceptat o provocare mai încărcată cu pericol decât clovni ucigaşi sau animale nemoarte: teatrul muzical.

Autorul de best-sellere a scris textul pentru un musical nou numit Ghost Brothers of Darkland County, care tocmai a avut premiera la teatrul Alliance din Atlanta.

Deşi în piesă joacă veterani ai teatrelor de pe Broadway precum Shuler Hensley sau Emily Skinner, producătorii au decis că nu vor în niciun caz ca piesa să ducă cu gândul la Fantoma de la Operă sau Cats.

Musicalul oferă cântece scrise de rockerul John Mellencamp, iar producţia muzicală este semnată de compozitorul şi producătorul T Bone Burnett.

Povestea din Ghost Brothers of Darkland County a pornit de la o întâmplare reală, spune John Mellencamp. Acesta susţine că a cumpărat o cabană bântuită la începutul anilor ’90.

Se pare că doi fraţi se certau pentru o fată, discuţiile au degenerat într-o bătaie, ia unul din ei l-a lovit pe celălalt cu un vătrai, omorându-l. Când criminalul şi fata au încercat să fugă de la locul faptei, au intrat din greşeală cu maşina într-un lac şi s-au înecat.

King îşi aduce aminte că Mellencamp l-a sunat şi i-a spus că are o idee pentru o piesă. “Ideea era un clasic despre fantome într-o cabană. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că putem pune oameni şi fantome în cabină şi nu s-ar vedea unii pe ceilalţi“, adaugă King.

Iată şi un scurt clip video în care Stephen King şi John Mellencamp vorbesc despre inspiraţia pentru piesă.

[embeded: src=” http://www.youtube.com/v/vgZebSyL9K8?version=3&feature=player_detailpage” width=”580″ height=”340″ ]

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *