Dezbateri Anticipaţia la scenă deschisă – 14 ianuarie, ora 19:30

După recordul de vânzări atins în 2012, Anticipaţia îşi aşteaptă cititorii la Cafeneaua Complexităţii, organizată în Club 24, Regie-Grozăveşti, luni, 14 ianuarie 2013, ora 19:30, cu invitaţi speciali şi dezbateri interesante.

Vor vorbi: Valentin Nicolau şi Alexandru Caragea.

Se va anticipa la scenă deschisă lumea pe care ne-o dorim şi care sperăm să devină o realitate.

Aflaţi care ar putea fi viitorul cărţii, cum ar putea fi experienţa lecturii, anticipaţi împreună cu iniţiatorii proiectului Anticipaţia cum anume inovaţia, tehnologia şi imaginaţia ne pot schimba viaţa!

Dezbateri Anticipația:

Sinergii pe scena comunicării anticipative

Acum un deceniu, acest text conținea 80% ficţiune şi 20% previziune obiectiv fundamentată. Acum, raportul s-a răsturnat!
Cartea se va tipări şi retipări singură sub presiunea unor câmpuri electrice și nu sub aceea a unei tiparnițe. Mai mult, cartea mea va interacţiona cu cartea ta … așa cum calculatoarele, laptopurile, tabletele, mobilele și multe alte terminale inteligente o fac deja. Cartea se va contopi cu caietul. Va suporta adnotări și conversații prin adnotări. Va înregistra realitatea și o va memora, probabil în cotor și în norul de servicii informatice la care va fi cuplată. Va înregistra imagini, secvențe video, sunete, parametri din mediu … așa cum o fac deja tabletele și telefoanele inteligente.

Idealul tehnologiei informației se dovedește a fi fost reinventarea cărții și nu uciderea ei, așa cum clamau falșii profeți. Spre deosebire de cartea clasică, noua carte – și ea cu coperte, pagini și cotor – va fi mai mult mai bogată funcțional. Iar, dacă observăm că scrisul și lectura, înțelese în sens larg, sunt cele două moduri fundamentale de interacțiune a omului cu cartea, putem trage o concluzie firească.

Scrisul și lectura se vor îmbogăți!

Editura Anticipația vă invită la o dezbatere privitoare la viitorul participativ al experienței lecturii, în care e-cartea poate fi cheia rezolvării saltului de complexitate a comunicării, creat prin emergența societății dependente de cunoaștere.

Ce se întâmplă când cititorii devin tot mai creativi, iar scriitorii din ce în ce mai receptivi? Ce vor deveni atunci editorii și distribuitorii din media?

Vor conferenția, lansa și modera discuția: Valentin Nicolau și Alexandru Caragea

Intâlnirile Cafenelei Complexităţii se desfăşoară în Club 24, aflat în Complexul studenţesc Regie – Grozăveşti.

Almananul Anticipația 2013 a fost distins cu premiul pentru Cea mai bună carte a anului 2012 în cadrul Galei Comunicații Mobile şi a fost una dintre cele mai bine primite cărţi la Gaudeamus 2012, ajungând rapid în topul vânzărilor Editurii Nemira.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *