A început serialul „Under the Dome” după cartea lui Stephen King

600p400-under.the.dome

Pe 24 iunie a avut loc premiera serialului produs de CBS, Under the Dome. Serialul are la bază cartea lui Stephen King, Sub Dom, scriitorul fiind şi Executive Producer pentru acest serial. Aşteptările sunt mari, ştiind că în spatele serialului se află şi maestrul care a scris cartea.

Episodul pilot începe suficient de încet, dar în acelaşi timp, suficient de repede cât să stârnească interesul. După primele cadre cu un decor dintr-o pădure, o pasăre hrănindu-şi puii, camera se mută spre o altă zonă a pădurii, unde vom avea parte de o surpriză. Gata! Începe showul! Un personaj, nu ştim încă cine este, tocmai îngropa un cadavru.

Curiozitatea este stârnită, în primul rând pentru că nu ştim cine pe cine îngroapă şi de ce, însă, în al doilea rând, pentru că cel ce pare a fi ucigaşul (nevinovat până la proba contrarie) este destul de misterios J. Următoarele cadre ne prezintă diferite personaje şi începem uşor uşor să descifrăm şi cursul poveştilor fiecărui personaj în parte în următoarele episoade. Junior Rennie (Alex Koch) este foarte posesiv şi gelos, îndrăznim să spunem deja că psihopat, cu tendinţe criminale. El este fiul lui James „Big Jim” Rennie (Dean Norris), amestecat în nişte tranzacţii cu propan, alături de şeriful oraşului (Jeff Hafey) care are un sfârşit destul de rapid în cadrul acestui serial.

Apare Domul! Animale tranşate de un perete invizibil ce blochează accesul spre şi în afara oraşului Chester’s Mill din Maine, un avion ce se izbeşte de acest perete invizibil, maşini ce intră în coliziune cu ceva ce oricum nu părea să existe acolo. Parteneri despărţiti de un perete energetic a cărui prezenţă poate fi simţită la atingere. Cursul vieţii acestui orăşel liniştit ia o nouă direcţie. Nimic nu mai este la fel.

Jurnalista Julia Shumway (Rachelle Lefevre) va fi un personaj prezent mai la toate evenimentele din fiecare episod, natura meseriei sale impunând acest lucru. Ea este cea care îl va primi pe „ucigaşul” de mai sus, Dale „Barbie” Barbara (Mike Vogel) în casa sa, cel care, s-ar părea, l-a îngropat pe soţul jurnalistei.

În acest moment nu ştim ce reprezintă acest Dom şi din partea cui a venit, de la Dumnezeu, este un experiment guvernamental sau este de natură extraterestră. În primă fază Domul este un test. Asistăm la un experiment în care vedem cum reacţionează oamenii la izolare, la necunoaştere. Interesant este de văzut cum se vor comporta, dacă se vor ajuta reciproc sau vom asista la un proces de respingere dintr-o dorinţă de apărare.

Episodul pilot din „Under the Dome” a reuşit să îndeplinească aşteptările fanilor. În continuare este de văzut în ce măsură serialul va păstra povestea din carte, de aceea, o idee ar fi să citim cartea în paralel cu vizionarea serialului. Simt deja că dezbaterile vor fi din ce în ce mai intense de la un episod la altul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *