Anul acesta sărbătorim genul science-fiction pe nemira.ro!

600p400

Sunteţi fani science-fiction & fantasy? Probabil că da, din moment ce vă aflaţi pe această pagină. Şi probabil că aţi da orice să nu pierdeţi nimic dintre noutăţile care vă aşteaptă anul acesta în colecţiile de gen. Ei bine, nu aveţi motive să vă îngrijoraţi, anul 2015 tocmai a fost decretat ANUL SCIENCE-FICTION la editura Nemira, aşa că mai mult ca sigur vom sărbători acest lucru zi de zi, tot anul ce urmează.

Şi pentru că de undeva trebuie început, vom trece la clasicele recomandări pe care vi le facem de fiecare dată cu astfel de ocazii. Nu vă temeţi, sunt printre titlurile cele mai cumpărate în ultima vreme, deci plăcerea lecturii este garantată!

Cartea judecatii de apoiPrima se numeşte Cartea judecăţii de apoi şi este încă unul din bestseller-urile cu care ne-a obişnuit Connie Willis, ba chiar unul care a fost recompensat cu premiile Hugo, Nebula şi Locus. Willis imaginează un viitor (creionat prima dată în povestirea sa din 1982 “Cei care pândesc focul”) în care istoricii fac muncă de teren călătorind în trecut pe post de observatori. În acest univers fictiv, istoria împiedică paradoxurile temporale blocând accesul în anumite locuri sau perioade de timp – mașina timpului refuză să funcționeze, făcând călătoria imposibilă. Fără a dezvălui prea mult din firul acţiunii, menţionăm doar că reputata publicaţie Publishers Weekly a considerat romanul „un amestec inteligent și plăcut de SF clasic și reconstituire istorică”.

maree stelara 2Un alt titlu cu care puteţi începe anul science-fiction este Maree stelară, de David Brin. Pe scurt, o lume necartografiată a apelor şi una dintre cele mai importante descoperiri din istoria galaxiilor. Mai multe rase de extratereştri şi o luptă crâncenă pentru cucerirea acestui ţinut. O rebeliune şi o planetă ostilă. Un secret şi un destin menit unei rase legendare, care a sădit seminţele cunoaşterii în stele. Un scriitor şi o carte care te invită să dezlegi mistere din alte universuri.

Golul visatorCea de-a treia recomandare pe care v-o facem este una din cele mai bine vândute 5 cărţi Nemira în anul 2014: Golul visător de Peter F. Hamilton. Ce vă aşteaptă în paginile acestei opere SF? Ei bine, omenirea a descoperit reţeta nemuririi, însa mulţi dintre reprezentanţii ei caută în continuare transcendenţa si din ce în ce mai mulţi cred că răspunsul se afla în Gol şi în centrul galatic. Cât despre recenziile cu care a fost întâmpinat celebrul Gol visător, iată numai una: „O poveste incredibilă, extrem de ingenioasă, despre ameninţarea care pluteşte deasupra unui viitor îndepărtat… O serie de forţă, de forţa pe care o ştim din DUNE sau din trilogia FUNDAŢIA a lui Isaac Asimov.“ SF Review

Sună interesant? Şi, nu uitaţi: acesta nu este decât debutul unui întreg an în care vom sărbători genurile science-fiction şi fantasy pe nemira.ro!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *