Book match made in heaven – cu ce cărți să ieși la un date în februarie

În februarie suntem îndrăgostiți. De lucruri, persoane, dar mai ales, de cărți. Ce ar fi ca în luna iubirii să ieși la un date cu o carte? Uneori e dragoste la prima vedere (sau copertă?), alteori te convinge cu personalitatea ei (sau povestea?).

Avem câteva recomandări de cărți cu care să ieși la un date, în funcție de cine ești tu. Ești pregătit?

Dacă tu ești un îndrăgostit incurabil, el sau ea ar trebui să fie:

  • O zi de decembrie, de Josie Silver – o iubire de neuitat dintre un el și o ea. O poveste de dragoste ca o comedie romantică, care se întinde pe zece ani.
  • Sărutul pictat, de Elizabeth Hickey – el/ea ar trebui să fie un împătimit al artei. Ar trebui să știe cine e Gustav Klimt și să vrea să afle cine e muza care l-a inspirat să picteze capodopera Sărutul.
  • Soția imperială, de Irina Reyn – povestea fascinantă a împărătesei Ecaterina, femeia care a domnit într-o lume a bărbaților. O poveste a căsniciei

Dacă tu ești un cititor de genul I like big books and I cannot lie, el sau ea ar trebui să fie:

  • Dune, de Frank Herbert – Cel la care râvnește toată lumea. Clasicul pe care îl cunosc toți. Nu ai cum să dai greș cu Dune, o poveste clasică de care o să te îndrăgostești treptat.
  • Străinul, de Stephen King – Dacă ieși cu el la o întâlnire, o să ai parte de… toate. O investigație încâlcită, în care o să fii un mic detectiv care încearcă să afle criminalul unei crime. Stephen King o să te prindă în mrejele lui și nu o să vrei să scapi, nici măcar după cele 700 de pagini.
  • Corabia magiei, de Robin Hobb – Dacă ai accepta, ai fugi într-o aventură plină cu pirați, magie și corăbii vii. Magia o să te înconjoare în cele 850 de pagini și nu o să mai vrei să te întorci înapoi. Promitem.

Dacă tu ești un SF & fantasy geek, atunci el/ea ar trebui să fie:

  • Anihilare, de Jeff VanderMeer – Ai grijă. Nu o să te „anihileze”, dar o să te ducă cu siguranță într-un teritoriu misterios și abandonat, aflat în carantină. Unsprezece au dispărut înaintea ta.
  • Argintul preschimbat, de Naomi Novik – O să intri într-o familie de cămătari, dar până la finalul întâlnirii, o să știi deja cum să transformi argintul în… aur curat.
  • Orașul de la miezul nopții, de Charlie Jane Anders – Cel mai probabil o să te cheme la un date în miez de noapte. O să vrea să îți controleze somnul și visele. Dar oare ar reuși să-ți controleze întreaga viață? Well, we’ll see. 🙂

Dacă tu ești genul de cititor DND (do not disturb), atunci el/ea ar fi…:

  • Ceva în apă, de Catherine Steadman – O primă întâlnire care se transformă într-o.. lună de miere. Un pic atipic, știm, dar e o crimă la mijloc și trebuie să o rezolvi. Nu o să te deranjeze nimeni, promitem.
  • Rețeaua șoaptelor, de Chandler Baker – Un date la care o să auzi multe șoapte. Șoapte din toate părțile, dar mai ales de la femei. Un thriller puternic, demn de epoca #MeToo, care o să te țină cu sufletul la gură de la început și până la final.
  • Soția bancherului, de Cristina Alger – Vei intra într-o lume a finanțelor, unde dress code-ul e obligatoriu.

Așadar: care e perechea ideală pentru tine? Cu ce carte vei ieși la un date de Dragobete?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *