Să alegi un cadou de Paște nu e mereu o sarcină ușoară. Fie că petrecem timpul cu familia, fie că plecăm într-o mini vacanță cu prietenii, cadourile se lasă așteptate. Cu această ocazie, v-am pregătit un târg de Paște pe site-ul nostru, cu multe idei de cadouri. Foarte multe alegeri, din toate genurile: SF, fantasy, roman polițist, suspans, young adult și literatură contemporană. Pentru a vă ajuta să alegeţi cadourile de Paşte, vă oferim câteva idei, potrivite pentru toate gusturile.
Paşte fericit, Matei!, de Brigitte Weninger
Când află că Iepurașul de Paște aduce copiilor daruri și ouă vopsite, Matei și frații lui se hotărăsc să‑l găsească și să‑l roage să le aducă și lor cadouri. Iar când își dă seama că Iepurașul e de negăsit, lui Matei îi vine o idee salvatoare, însă tot el are parte de cea mai mare surpriză.
Aventurile iepurașului Matei sunt povești pline de farmec și umor, cu un important conținut educativ. Iar ilustrațiile în culori calde și bogate în detalii ale lui Eve Tharlet completează minunat textul Brigittei Weninger.
Armada, de Ernest Cline
Evadarea e necesară, își tot spune Zack Lightman, care a visat dintotdeauna cu ochii deschiși ca să alunge monotonia din viața reală. Și nu e periculoasă, crede el, pentru că gamerii adolescenți nu trebuie să salveze universul…
Dar într-o zi eroul nostru dă cu ochii de o farfurie zburătoare… Mai mult: ciudata apariție e din jocul video pe care-l joacă în fiecare seară, apărând Pământul de invadatori extratereștri. Și nu, Zack n-a luat-o razna.
De această dată, acţiunea are loc într-un viitor apropiat şi întoarce pe dos paradigma care a făcut din primul roman un real succes. Dacă în Ready Player One toată lumea era imersată într-o lume virtuală cu posibilităţi infinite, acum jocurile video vin la noi. La fel ca în primul roman, avem şi acum parte de o grămada de referinţe geek, de la Star Wars, la Lord of the Rings.
Aşteptându-l pe Bojangles, de Olivier Bourdeaut
Mama și tata dansează pe Mister Bojangles, piesa cântată de Nina Simone, sub privirea fascinată a fiului. Iubirea lor e magie și sărbătoare neîntreruptă. În viața lor nu e loc decât pentru plăceri, fantezii și prieteni. Vârtejul de poezie și himere este mai ales opera mamei. Și totuși, într-o zi mama merge prea departe. Iar tatăl și fiul fac totul pentru a evita inevitabilul. Iubirea nebună n-a fost niciodată mai nebună…
Cartea de debut a scriitorului francez a stârnit entuziasmul francezilor și s-a bucurat de un enorm succes de public, fiind considerată una dintre cele mai importante apariții editoriale ale anului și elogiată în numeroase publicații. A primit Marele Premiu RTL-Lire, Premiul pentru roman France Télévisions, Premiul studenților France Culture-Télérama, Premiul Académie de Bretagne, Premiul Emmanuel-Roblès și Premiul Hugues Rebell.
Sabia de sticlă, de Victoria Aveyard
Al doilea volum din captivanta serie Regina roșie prezintă conflictul violent dintre armata tot mai numeroasă de rebeli roșii și lumea stăpânită de argintii.
Cu sânge roșu, dar cu o putere mai periculoasă decât ale argintiilor, aceea de a controla fulgerul, Mare a devenit o armă pe care Curtea Regală încearcă să o controleze. Însă atunci când scapă de Maven, prințul și iubitul care a trădat-o, descoperă că nu e nici pe departe singura așa. Misiunea ei este acum să-i recruteze pe alții la fel ca ea, pentru ca împreună să lupte împotriva ordinii nedrepte care li s-a impus.
Este un drum periculos, fiindcă Mare riscă să devină asemenea monștrilor împotriva cărora luptă. Toate viețile care trebuie sacrificate pentru binele revoluției o vor face să cedeze? Sau oare trădările și minciunile au schimbat-o pentru totdeauna?
50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile
Dragoste de scrisori și scrisori de dragoste, redescoperite în sertare și arhive. Mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului. Pentru cititorii împătimiți și iubitorii de cuvinte, epistolele rămân irezistibile.
Strânse într-o carte pentru oamenii mileniului III, ele parcă ridică discret un colț de perdea, întrezărindu-se astfel încăperile trecute ale dragostei. Și o vedem în toată splendoarea ei: blândă și pătimașă, curată și obsesivă, sobră și zglobie…
Tweet