Cartea lunii iulie la Clubul de lectură Nemira – 2001: Odiseea Spaţială de Arthur C. Clarke

600p400

Clubul de lectură Nemira este locul în care pasionaţii de lectură se întâlnesc pentru a dezbate cărţile lor preferate, alături de scriitori şi editori deopotrivă! La cea de-a patra ediţie a Clubului de lectură Nemira, care a avut loc pe 17 iunie, cititorii au discutat îndelung romanul Ubik de Philip K. Dick, una dintre cele mai bune 100 de cărți scrise în limba engleză din secolul trecut potrivit revistei Time.

Următoarea întâlnire a Clubului de lectură Nemira va avea loc luni, 22 iulie, ora 19.00 în aceeaşi mansardă primitoare a librăriei Cărtureşti Verona. Cartea aleasă de către cititori pentru luna iulie este 2001: Odiseea spaţială de Arthur C. Clarke, o adevărată capodoperă a literaturii SF.

Romanul, lansat în 1969, la câteva luni după apariția filmului cu același nume, păstrează acea fascinație a oamenilor față de călătoria în spațiu, teritoriu nou descoperit în acea perioadă. Drumul parcurs de om în evoluția sa, precum și destinația noastră finală ca rasă este întrebarea fundamentală pe care scriitorul o adresează cititorilor săi în această carte. 2001: Odiseea Spațială este una dintre puținele cărți clasice care au pornit de la un film, Arthur C. Clarke plecând în scrierea romanului său de la un scenariu la care lucrase împreună cu Stanley Kubrick.

Motivele pentru care oricine ar trebui să citească această carte sunt numeroase: pentru că Arthur C. Clarke este un model de dedicare pentru pasiunea sa – ştiinţa – transpusă şi în cărţile sale (a fost preşedintele Societăţii Interplanetare Britanice între anii 1946-1947, respectiv 1951-1953, a primit Premiul UNESCO-Kalinga pentru popularizarea ştiinţei în 1961, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, 1994); pentru că Arthur C. Clarke a scris împreună cu Stanley Kubrick scenariul pentru filmul 2001: Odiseea spaţială  (pentru care a şi fost nominalizat la Oscar), pentru că Arthur C. Clarke „surprinde ca nimeni altul spiritul ştiinţific şi avântul intelectual care au impulsionat omenirea de-a lungul istoriei, de la omul primitiv la cel intergalactic.” – Interzone

În data de 22 iulie, cititorii vor porni într-o nouă călătorie ce îi va conduce de această dată în lumea fascinantă a lui Arthur C. Clarke. “O operă remarcabilă de ficţiune, care ţese meticulos un ambient extraterestru fascinant. […] Clarke este un maestru desăvârşit!” – Publishers Weekly

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link.  Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, pagina de Facebook a Clubului de lectură Nemira stă la dispoziţia tuturor.

 

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *