Clubul de lectură Nemira şi concretul pasiunii pentru lectură

Club #23Ediţia #23 a Clubului de lectură Nemira a avut în centru Omul pictat, primul volum din seria Demon, scrisă de Peter V. Brett şi a fost una specială tocmai pentru că a romanul a reuşit să încingă spiritele, să ne antagonizeze pe alocuri, după principiul either love it or hate it. Atmosfera magică şi fantasy – de lume postapocaliptică în care demonii s-au trezit la viaţă şi au reînceput să iasă din negurile nopţii pare să ne fi prins pe toţi, inclusiv cu accentele ei de societate feudală/medievală. Unii au putut empatiza cu personajele şi evoluţia lor, cu deciziile sau reacţiile din anumite momente, poate pentru că formula lui Brett aminteşte de eroii-tip care trec prin încercări, ezitări, conflicte tocmai pentru a-şi împlini destinul şi a încerca să salveze lumea.

Cu toţii însă am conchis că vrem să citim următorul volum, că povestea e atât de bine strunită de autor încât 600 de pagini se termină prea repede. Ce o să se aleagă de Omul pictat,  Culegătoarea de ierburi şi cu tânărul saltimbanc, dar mai ales cu oamenii care trebuie să se apere de miezingi? Nu rămâne decât să aşteptăm continuarea, doar că până atunci avem de citit o carte super-super interesantă: La capătul curcubeului de Vernor Vinge, un roman a cărui acţiune se petrece în anul 2025 în San Diego, California şi care, asemeni multor altor lucrări ale acestui autor, sugerează că lumea va trece printr-o schimbare majoră, generată de numeroasele descoperiri tehnologice.

Suntem siguri că pasiunea pentru literatură (de calitate) se va dezlănţui şi de această dată. Adică luni, 23 februarie, de la ora 19:00, la Cafe Verona. Vă aşteptăm!

Vernor Vinge 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *