Așteptăm 11 luni din an ca să citim în decembrie toate cărțile despre iarnă și despre magia poveștilor de Crăciun. Nu doar că sunt perfecte să îți bucure ultima lună din an și să te pregătească de sărbători, dar sunt perfecte și să fie puse sub brad, pentru cei dragi.
Recomandare prietenoasă: încearcă să citești și cărțile pentru copii. Sunt sincere și te învață să păstrezi copilăria în suflet și bucuria pe care o aveai când erai mic și îl așteptai la geam pe Moș Crăciun.
Pentru cititorii mari
O zi de decembrie, de Josie Silver – o carte ca un vin fiert, condimentată cu umor și personaje care-ți vor fi foarte dragi. De citit când e frig afară și cald înăuntru.
Laurie e convinsă că dragostea la prima vedere e un mit. Dar, într-o zi de decembrie, printr-o ninsoare puternică, zărește din autobuz un bărbat și știe imediat că l-a găsit pe EL.
Convinsă că îi e sortit să-l revadă, își petrece un an de zile căutându-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește, în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă i-l prezintă ca pe noul ei iubit, Jack, bărbatul din stația de autobuz.
„Un Love Actually în proză.“ Bookseller
Crăciunul în cele mai frumoase povestiri – un dar de care să te bucuri în tihnă, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă (să sperăm că vor fi!). S-au adunat aici comori de altădată pentru copii, părinți și bunici. Din ținuturi de vis sau din orașe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Așa ca oprește timpul în loc, dragă cititorule, și citește cartea unei sărbători pentru a cărei magie depun mărturie, printre alții, Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle.
Enciclopedia Crăciunului, de Gerry Bowler – dacă vrei să afli mai multe lucruri despre originea Crăciunului și a sărbătorii pe care o iubește toată lumea, o enciclopedie e fix ce îți trebuie. În articole bine documentate, care ne poartă în vremuri apuse, dar și în prezent, volumul trece în revistă filme, cărți și cântece care au înveselit atmosfera magică a Crăciunului. Pentru farmecul lui stau mărturie și ilustrațiile. Așadar, ocolul lumii într-o carte numai bună de pus sub brad, în seara de ajun.
Pentru cititorii mici (și mari)
O dorință de Crăciun, de Katherine Rundell & Emily Sutton – O carte minunat ilustrată și povestită, despre cum dacă îţi doreşti ceva, trebuie să fie din toată inima, astfel încât să se întâmple! Chiar dacă inima e ascunsă sub patru straturi de haine, dorinţa tot ţi se va împlini. În seara de Ajun, o dorinţă tainică, dar adevărată face să prindă viaţă un înger ponosit, un căluţ de lemn gurmand, un măcăleandru cu aspiraţii de tenor şi un soldăţel de tinichea îndrăgostit. Aventurile lui Theodore şi ale prietenilor săi sunt povestite cu multă căldură şi umor, aşa cum ar trebui spuse toate poveştile din jurul bradului de Crăciun.
Lama lama de Crăciun, de Anna Dewdney – cea mai drăguță lamă dintre toate care există. O recomandare pentru copilașii de 3 ani, care vor înțelege de ce pentru lama, în preajma Crăciunului, timpul se scurge încet, prea încet exact ca o clepsidră spartă. Între luminițe, globuri și cântecele, Lama află care e cel mai prețios dar de Crăciun, dintre toate.
Spărgătorul de nuci, de Valeria Docampo, George Balanchine – Nu doar o poveste înduioșătoare, dar și ilustrată minunat. Pornește într-o călătorie fantastică alături de Marie și prințul său în această minunată interpretare a unuia dintre cele mai populare spectacole de balet din toate timpurile: Spărgătorul de nuci. Inspirându-se din reprezentația pusă în scenă de George Balanchine în 1954 pentru New York City Ballet, ilustratoarea Valeria Docampo reușește să surprindă magia și farmecul acestei clasice povești de iarnă prin intermediul desenelor sale extraordinare.
Seria de povești de Crăciun, scrisă de Matt Haig şi minunat ilustrată de Chris Mould. O lecție plină de înțelepciune pentru cititorii de toate vârstele: adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții, indiferent de vârstă. Zăpadă, aventuri, amgie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și multe alte lucruri magice.
Intră în povestea Crăciunului cu Nikolas, adică Un băiat numit Crăciun, Fetița care a salvat Crăciunul și Eu și Moș Crăciun, cea mai recentă carte din serie. E timpul să te împrietenești cu Amelia și să îți arate cum e viața în sătucul elfilor – știai cât de plictisitoare poate deveni școala elfilor când trebuie să cânți colinde de Crăciun în fiecare zi? Sau când pici examenele de făcut jucării? De data asta, e rândul Ameliei să-și ajute noua familie adoptivă (Moș Crăciun și Mama Crăciun) să păstreze viu spiritul Crăciunului, înainte de a fi prea târziu…
Crăciunul în cele mai frumoase povestiri – probabil una dintre cele mai potrivite cărți pe care să le citești iarna asta. E un dar de care să te bucuri în zilele friguroase, în tihnă, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă. Din ţinuturi de vis sau din oraşe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări şi personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Aşa că opreşte timpul în loc, dragă cititorule, şi citeşte cartea unei sărbători pentru a cărei magie depun mărturie, printre alţii, Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle!
Un vultur în zăpadă, de la fascinantul povestitor Michael Morpurgo – o carte care nu e despre Crăciun, dar care merită să fie citită iarna. Un roman inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care ar fi putut să împiedice izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. 1940, iarnă. Un tren atacat de trupele germane. Pe întuneric, la adăpostul unui tunel de cale ferată, un străin începe să le spună o poveste lui Barney şi mamei sale, că să treacă timpul mai repede.
Şi ce mai poveste le spune! Despre cum un tânăr soldat, luptător în tranşeele Primului Război Mondial, ia o decizie pe care, sub impulsul momentului, o crede corectă. Dar care ulterior se dovedeşte a fi cea mai cumplită greşeală pe care a făcut-o vreodată, o greşeală pe care trebuia neapărat s-o repare, înainte să fie prea târziu…
24 de povești de citit înainte de Crăciun – imediat vine decembrie și vom începe să numărăm cele 24 de zile până la sărbătoarea pe care o așteptăm cu toții un an întreg. Așteptarea poate să fie mult mai frumoasă și mai magică dacă în fiecare zi citim 24 de povești emoționante! Brigitte Weninger şi Eve Tharlet, autoarele seriei de succes Aventurile iepuraşului Matei, şi-au unit din nou forţele pentru a le face copiilor un minunat cadou: o colecţie de poveşti de iarnă menite să îmbogăţească atmosferă sărbătorilor. Să nu mai spunem de ilustrațiile superbe care însoțesc cele 24 de povești!
Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone – Magia poveştilor de Crăciun e reînviată cu trei poveşti minunate: „Uvertura fulgilor curiosi”, „Când vine Moşul?” şi „Dimineața de Crăciun”. Ca toate volumele anterioare din seria Povești din Pădurea Muzicală, poveştile îşi propun să-i familiarizeze pe cei mici cu universul muzicii clasice, îmbinând frumuseţea textului cu armonia sunetelor. De citit în familie, potrivită pentru copilașii de peste 6 ani.
Crăciun fericit, Matei!, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet – A venit iarna, iar pădurea e ninsă toată. Familia de iepurași s-a pregătit pentru sezonul rece, iar cămara e plină cu provizii până la primăvara. Iepurașul Matei observă însă că în pădure sunt și animale care nu au ce mânca, așa că hotărăște să le ajute fără să-și dea seama că, astfel, familia sa poate să rămână fără mâncare. Dar iarna nu aduce doar zăpadă și vreme rece, ci și spiritul Crăciunului, iar Matei și frații săi află ca adevăratul spirit al Crăciunului stă în magia dăruirii.
Tweet