Albert Einstein a spus cândva că este foarte important să nu te oprești să pui întrebări. Încă de la naștere suntem curioși să descoperim lumea înconjurătoare, să căutăm răspunsuri, să explorăm tărâmuri nebănuite, chiar și pe cel al imaginarului. Joaca cu ideile, încercarea de a pătrunde cu mintea misterele acestei lumi și ale mecanismelor ei, pasiunea pentru studiu și înțelegere, toate îi sunt specifice omului, etern cercetător și vizionar.
În această zi sfântă, avem plăcerea de a vă prezenta o colecție unică, ale cărei volume au avut darul de a aduce schimbări fundamentale în domeniile pe care le reprezintă. Nu întâmplător, în colecția Totem au fost reunite lucrări ale unor oameni care, animați de dorința de a sparge tiparele și de a ne aduce mai aproape de înțelegerea acestei lumi, au contribuit la deschiderea orizonturilor culturale ale semenilor lor, au pus întrebări și au oferit noi căi de explorare a realului și imaginarului, deopotrivă.
Maeștri în domeniile lor, fie că ne referim la literatură comparată și istorie, fie că ne referim la fizică sau la misticism, autorii incluși în colecția Totem spun adevărul, provoacă la reflecție, ne pun întrebări și ne îndeamnă să ne găsim singuri răspunsurile. Lucrările lor, adevărate cărți de căpătâi pentru oricine care are încă vie gena curiozității, analizează, dezbat și cercetează subiecte arzătoare, ce au ținut aprinse flacăra științei, dar și a literaturii.
De la Metanoia lui Aime Michel la American Vertigo a lui Bernard-Henri Levy, autori cu greutate în domeniile pe care s-au specializat ne invită la o călătorie inițiatică printre idei, stimulându-ne imaginația și gustul pentru cercetare, chemându-ne, în ultimă instanță, la o imersie în cultura universală.
Un univers cu multe fațete, în care taxonomiile rigide nu-și mai au locul. Un univers al concretului și al transgresiunilor în imaginar. Totem. Locul de întâlnire al celor care vor să știe mai mult.
Tweet
Mare pacat ca lumea de azi, in special tineretul, nu prea mai citeste. Sunt si exceptii, desigur, dar cam rare. Uitam de suflet, uitam de intoarcerea unei file de carte, uitam de cultura …