Ce mai citim la Paris

Indignati-vaDacă ajungeţi la Paris în luna februarie, nu ar trebui să rataţi un eveniment multicultural. Între 4 şi 6 februarie, puteţi participa la a cincea ediţie a evenimentului Cărți din lumi evreieşti (Livres des mondes juifs). Printre invitaţi se numără Julia Kristeva şi David Grossman.

Cei pasionaţi de literatură şi de psihologie au cunoscut deja personalităţi din comunitatea evreiască, hotărâte să ignore barierele culturale, indiferent de ţara în care au trăit. Franţa a devenit refugiul unor intelectuali exilaţi, printre care şi Roland Topor (Locatarul himeric) sau Stephane Hessel (Indignaţi-vă!). Dupa ce ai citit Locatarul himeric si Indignaţi-vă!, vrei să cunoşti mai bine comunitatea intelectualilor evrei, mai ales a celor preocupaţi de evoluţia ştiinţelor umaniste.

Evenimentul de la Paris este împărţit în şapte secţiuni, la care partcipă umanişti pentru a discuta despre: biografii, implicarea scriitorilor în politică, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, privite din perspectiva sociologică, multilingvism, antropologie şi psihanaliză. Ultima secţiune a evenimentului readuce în discuţie importanţa studiilor biblice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *