Ce v-am pregătit pentru târg (2): Laura Stoddart – “Iubire, Iubire”, sau despre cartea în dar

Iubire, iubire

Laura Stoddart – Iubire, Iubire. O antologie romantica

(traducere de Gabriel Stoian, format 145 x 205, HC+supracoperta, 87 pp.)

Iubire, iubire nu este o carte obişnuită, nu se prea asemănă cu cele despre care discutăm de regulă aici. Este ceea ce expresiv numeşte limba română “carte în dar“. Altfel spus, giftbook. Se evidenţiază de la distanţă în raft prin condiţiile grafice de cea mai înaltă ţinută. Meşterită cu atenţie şi extremă grijă la detalii, se prezintă mai degradă ca un obiect artistic decât ca un text cuprins între două coperte.

Cărţile ne impresionează adesea prin prezenţa lor materială. Alteori, încercăm să facem abstracţie de condiţiile grafice, mizând pe textul ascuns în interior. Dar cartea în dar nu ascunde nimic, ci, dimpotrivă, învelişul ei îşi descoperă conţinutul, care îi seamănă întru totul. Ilustraţiile îţi pot lua răsuflarea într-o mai mare măsură chiar decât cea mai iscusită copertă.

De când mă ştiu, cadourile făcute celorlalţi au fost cel mai adesea cărţi, poate spre disperarea unora dintre apropriaţi. Din acest punct de vedere, cartea în dar are virtuţi cu adevărat redemptive: pot în sfârşit să dăruiesc cărţi în deplină legitimitate 😀 . Chiar şi de nu o va citi niciodată, e suficient să o răsfoiască pentru a fi impresionat de rafinatul cadou primit, a cărui frumuseţe echilibrată străluceşte mai ceva ca un set de cristal sau de argintărie.

Vă invit la Târgul de carte Gaudeamus (19-23 Noiembrie) să răsfoiţi această minunată trecere în revistă , prin ochii unui îndrăgostit, a comportamentului uman. O antologie romantică ce dezvăluie totul despre iubire, dragoste şi romantism prin cugetările ilustre alese cu grijă şi inteligenţă şi superb ilustrate de Laura Stoddart.

Un deliciu rafinat închinat tuturor celor îndrăgostiţi, fericiţi în căsnicie sau cu inimile frânte, dar şi tuturor celor care au gustat nu numai nectarul, ci şi veninul iubirii. Tuturor celor care vor să fie delectaţi de celebre vorbe de spirit şi splendidele comentarii vizuale ale ilustraţiilor.

(PS: daca invăţaţi par coeur câteva citate sau versuri celebre despre iubire vă veţi impresiona cu siguranţă partenerul/a 😀 )

Citeste un fragment din cartea “Iubire, iubire” in format PDF!
Download e-book (.pdf)

1 Comentariu

  1. Anne 18/11/2008 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *