Cele mai căutate titluri Nemira și Nezumi la Târgul de carte Gaudeamus 2023

Grupul editorial Nemira precum și Nezumi, primul imprint de manga în limba română, au fost și anul acesta prezente la Târgul de carte Gaudeamus, iar cititorii nu s-au lăsat așteptați. Aceștia și-au ales titlurile preferate, s-au bucurat de noutăți editoriale proaspăt ieșite din tipar, seriile cele mai populare și autorii cei mai îndrăgiți, romane premiate și cărți care stau la baza unor ecranizări de succes, precum și cărți cu autograf de la autorii români.

Fiecare vizitator și-a găsit printre rafturi titlul preferat sau cadoul perfect, indiferent de preferințele sale de lectură, de la aventură și magie, la titluri care conduc spre introspecție sau ne reamintesc de lumea magică a copilăriei . În topul preferințelor cititorilor noștri s-au numărat cărțile de ficțiune străină, titlurile din imprintul Armada și Babel, dar și volumele de nonficțiune din colecția Orion sau autorii români din imprintul n’autor.

Pe primul loc, în topul vânzărilor, s-a aflat Holly a lui Stephen King.  Apreciatul scriitor american ne arată din nou chipul exclusiv uman al răului absolut, ascuns uneori sub masca bunăvoinței, obișnuitului sau chiar a excelenței. Holly Gibney, unul dintre cele mai captivante personaje create de către Stephen King, se reîntoarce în acest thriller pentru a rezolva misterul înfiorător al mai multor dispariții dintr-un orășel american.

Cititorii și-au îndreptat atenția și către Grand Hotel Europa de Ilja Leonard Pfeijffer, un roman dens care se citește pe nerăsuflate, despre abundența trecutului, identitate și autenticitate, dar și depre atmosfera și identitatea Europei, concentrat în jurul unui hotel care adăpostește contradicțiile multiple ale continentului.

Și non-ficțiunea a fost de interes pentru cititori care au ales un titlu special Miturile Grecești. Repovestire din perspectivă feminină. Cu talent, erudiție și umor, Charlotte Higgins povestește miturile grecești din perspectiva personajelor feminine ‒ Atena, Circe, Penelopa, sub forma unor ample tapiserii imaginare. 

În topul preferințelor s-a numărat și Omulețul din perete și alte povestiri fantastice, de Marian Coman. Volumul a venit la Gaudeamus într-o variantă revizuită, cu un text  nou și ilustrațiile autorului.

Cea mai căutată carte pentru copii a fost Vine Crăciunul este o carte ce se adresează atât micilor cititori, cât și părinților și care explică, în  capitole scurte, evenimente importante legate de  sărbătorile de iarnă, cum ar fi: De ce sărbătorim Crăciunul? Cum au fost inventate globurile de Crăciun? De ce decorăm bradul? Cine este Moș Crăciun?

Un loc special în rândul preferințelor adolescenților a fost ocupat de titlurile imprintului NEZUMI, volumele din seriile Atacul Titanilor și Atelierul Vrăjitoarelor, două dintre cele mai iubite colecții de benzi desenate japoneze. 

Top 10 Editura Nemira

  1. Holly – Stephen King
  2. Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare – Suzanne Collins
  3. Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer
  4. Un ultim dar de Crăciun – Emily Stone
  5. Miturile Grecești. Repovestire din perspectivă feminină – Charlotte Higgins
  6. Martin Scorsese. O călătorie – Mary Pat Kelly
  7. Friends, iubiri și marele lucru teribil – Matthew Perry
  8. Enciclopedia spiridușilor – Heather Fawcett
  9. Căderea dragonului – L. R. Lam
  10. Omulețul din perete – Marian Coman

Top 5 Nemi

  1. Vine Crăciunul –  Monika Utnik
  2. Un băiat numit Crăciun –  Matt Haig
  3. Flamingo Boy –  Michael Morpurgo
  4. Lama Lama de Crăciun – Anna Dewdney
  5. Viața extraordinară a lui Michelle Obama – Dr Sheila Kanani

Top 5 Nezumi

  1. Atacul Titanilor (vol. 1-2)
  2. Atelierul Vrăjitoarelor
  3. Minciuna ta din aprilie
  4. Atacul titanilor
  5. Justițiarii din Tokyo

Despre Nemira

Nemira este una dintre primele edituri independente din România. A fost fondată în 1991 la București de Valentin Nicolau. Editură independentă curajoasă, Nemira are ca prioritate să aducă cititorilor povești puternice și idei provocatoare. Nemira traduce unii dintre cei mai populari și îndrăzneți scriitori din toată lumea, dar totodată încurajează generațiile noi și emergente de scriitori români.

În legătură permanentă cu cititorii, firul roșu al tuturor cărților publicate este #plăcerealecturii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *