Chiar, cum ar fi să nu mai gândim? Deloc. Niciodată.

Viaţa este o impertinenţă solitară şi, de fapt, totul se reduce la un truism: gândirea scade forţa de atracţie erotică şi însingurează. Cine şi-ar dori să facă amor cu un monstru inteligent şi cu ochelari groşi sau să stea sub acelasi acoperiş cu alt monstru care se îndoieşte tot timpul?

Vineri, 15 august, campania Cartea de vacanţă continua cu un titlu celebru (dramatizat chiar şi în Bucureşti, la teatrul Godot): „Cum m-am lăsat de gândit”, de Hannes Stein. Iar dacă doriţi o descriere chiar mai comprimată (şi elocventă), iată cum sună subtitlul cărţii propuse de editura Nemira şi ziarul Libertatea săptămâna aceasta: „mic tratat pentru intelectuali epuizaţi (însoţit de exerciţii practice)”. Într-adevar, un mic indiciu, dacă vreţi, despre neajunsul de a forja neuronii atunci cand (si mai ales cu cine) nu este cazul.

Ca în fiecare săptămână, aşadar, fie că plecaţi la munte sau la mare în vacanţa rămasă, cărţile destinate odihnei voastre se cumpără de la chioşcurile de presă. Mâine, 15 august, bestseller-ul Cum m-am lăsat de gândit vă aşteaptă împreună cu ziarul Llibertatea.

Şi nu, să nu credeţi că sfatul autorului este să nu mai gândim chiar deloc, deloc. Cid oar atât cât trebuie cât să ne facem viaţa frumoasă. Şi, nu în ultimul rând, suportabilă.

Cum m-am lasat de gandit 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *