Din nou despre Ender

Scriam nu de mult că filmul Jocul lui Ender este, poate, una dintre cele mai aşteptate producţii cinematografice ale anului 2013, cu un fabulos Harrison Ford în rolul Colonelului Graff. În prezent, Jocul lui Ender, adaptarea cinematografica a romanului omonim de Orson Scott Card, se află în post-producţie şi urmează a fi lansat in cinematografele din SUA pe 1 noiembrie 2013. Fanii  celebrului roman, publicat în 1985, pot răsufla uşuraţi: în afara micilor diferenţe inerente adaptărilor cinematografice, ecranizarea va respecta întocmai structura şi povestea romanului. Chiar şi scepticii care nu privesc cu ochi buni ecranizările romanelor preferate se vor bucura de această producţie!

Echipa care lucrează la peliculă este formată în mare parte din oameni care au crescut cu Jocul lui Ender şi au dorit să participe la acest proiect nu pentru potenţialul său de a deveni un blockbuster, ci pentru şansa de a contribui la un omagiu adus faimosului roman. Prin urmare, eforturile creative s-au concentrat în direcţia producerii unei pelicule cu trei caracteristici esenţiale: credibilitate, atemporalitate şi capacitatea spectatorilor de a se raporta la cele vizionate. Un exemplu al acestor eforturi îl constituie însuşi scenariul: varianta brută a fost scrisă în şase luni, şi a mai fost nevoie de încă 63 de variante intermediare până la varianta finală şi acceptată, pe care o vom vedea pe ecran.

Şi pentru că cinefilii înrăiţi trebuiau răsplătiţi pentru răbdarea lor (mai e ATÂT de mult până în noiembrie!) , Summit Entertainment, studioul care se ocupă de Jocul lui Ender a oferit zilele trecute fanilor de pe site-urile de profil două „cadouri”: o imagine de pe platourile de filmare, în care îi putem vedea pe Ender şi Petra Arkanian luând masa în cantina Şcolii de Luptă, cu o tabelă de scor pe fundal, înfăţişând rezultatele unuia dintre jocuri, şi patru logo-uri militare  ale grupărilor din Şcoala de Luptă (concept similar cu Casele  din Şcoala Hogwarts, dar gândit cu mult înainte ca J.K. Rowling să-l creeze pe Harry Potter). Pentru a face lucrurile şi mai interesante, cele patru sigle au fost trimise către patru site-uri diferite ale fanilor Jocului lui Ender, fiecare primind câte una: Endersansible, Ender`s Game Fansite, Ender News şi nu în ultimul rând, EnderWiggins.net.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *