Cititorii au acceptat provocarea Nemira şi au intrat în jocul lui Ender

ClubCea de-a treia întâlnire a Clubului de lectură Nemira a avut loc luni, 20 mai,  în mansarda librăriei Cărtureşti – Verona. Timp de două ore, fanii cărţii  Jocul lui Ender de Orson Scott Card au dezbătut subiectul uneia dintre cele mai importante cărţi din literatura SF din toate timpurile.

Fiecare dintre participanţi şi-a amintit de momentul în care a citit pentru prima dată cartea lui Orson Scott Card, amintirile scoţând la iveală în unele cazuri un ataşament faţă de carte de aproape 20 de ani. De la opinii despre identitatea lui Ender, relaţia sa cu familia şi ceilaţi colegi de la Şcoala de Luptă, până la analize elaborate şi pertinente despre strategiile militare, sistemul de comunicare cu extratereştrii insectoizi şi implicarea copiilor într-un război interstelar, cititorii nu au lăsat la o parte niciun subiect important nediscutat legat de  Jocul lui Ender.

Punctul culminant al serii a fost în momentul în care a început jocul de tip trivia, echipe de cititori s-au unit pentru a se testa reciproc la capitolul cunoştinţe despre „Jocul lui Ender”. Echipele care au ştiut până şi cel mai mic detaliu despre cartea „Jocul lui Ender” au fost premiate cu numere din Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice, revistă dedicată genului SF& Fantasy.

Ca de obicei, Clubul de lectură Nemira nu s-a încheiat până când nu a fost aleasă cartea pentru umătoarea ediţie, participanţii fiind invitaţi să aleagă dintr-o listă de titluri subiectul întâlnirii din luna iunie. Astfel, anunţăm că tot într-o zi de luni, pe 17 iunie, în acelaşi loc minunat pe care ni-l pun la dispoziţie prietenii de la Cărtureşti Verona, vom discuta cartea Ubik de Philip K. DickVom reveni ulterior cu mai multe informaţii.

Imaginile de la întâlnirea de luni pot fi vizualizate pe pagina de Facebook Nemira.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *