Update:
Nu îmi place când nu mă pot ține de cuvânt în privința regulilor concursurilor de pe blog, însă și de această dată mi-a fost tare greu să aleg un singur răspuns din partea voastră spre a-l premia. Așa că m-am oprit asupra celor 2 comentarii care mi s-au părut tare frumoase, ele însele niște scurte povestioare foarte captivante!
Sincere felicitări, Florin și Laurentzyu!
Luna Septembrie este una dintre cele mai semnificative ale anului, din punct de vedere scriitoricesc. Asta pentru că la doar o zi distanță de sărbătoritul nostru de ieri, GRR Martin, ilustrul scriitor horror Stephen King împlinește 64 de ani!
Concursul aniversar de astăzi este adresat cititorilor înfocați ai domnului King, așa că vă voi adresa cea mai dificilă întrebare pe care un fan al său ar putea să o primească: “De ce citiți Stephen King?”
Ideea întrebării mi s-a cuibărit în minte citind un interviu mai vechi cu autorul, în care acesta a fost întrebat de ce scrie. Am fost impresionată de răspunsul oferit, și anume că “am fost făcut pentru a scrie povești”.
Eu îi citesc cărțile de când aveam 13 ani și am pus prima dată mâna pe Carrie. Atunci am început să simt nevoia acelei doze de realism terifiant pe care îl regăsesc în aproape toate scrierile sale și pe care numai Stephen King reușește să mi-l sădească adânc în minte și simțuri. Acesta este, bineînțeles, doar unul dintr-o serie întreagă de motive pentru care îl consider autorul meu preferat!
Aștept și răspunsul vostru, aici pe blog! Voi premia cititorul cu cel mai impresionant răspuns, cu o carte la alegere din colecția Stephen King de pe Nemira.ro!
De asemenea, weekend-ul acesta este dedicat în totalitate autorului, urmând să fie valabilă promoția de 50% reducere pentru toate titlurile Stephen King!
Deadline concurs: 22 Septembrie 2011, ora 23:59.
Vă las cu trailerul pentru viitoarea sa carte, “11/22/63”, care va apărea în State la începutul lunii Noiembrie.
La mulți ani, Stephen King!
Tweet
Desi nu este autorul meu preferat, citesc scrierile lui Stephen King deoarece imi place modul in care reuseste cu fiecare noua poveste sa surprinda un alt aspect al vietii, sa nu se repete, sa aiba intorsaturi de situatie la care nu te-ai fi asteptat, sa te tina cu cartea in mana chiar daca esti atat de ingrozit, incat ai ascunde-o si nu ai mai vrea s-o deschizi niciodata. Cand am citit “Salem’s Lot”, imi amintesc ca pana la urma curiozitatea a primat in fata groazei pe care mi-o provoca fiecare capitol. Desi nu folosea cuvinte care sa imprime in mod direct frica, atmosfera creata era ingrozitor de tensionata, iar asta este o marca a talentului sau, in ceea ce ma priveste.
Ii urez si eu la multi ani si o cat mai lunga cariera literara marcata de inspiratie!
Prima carte de Stephen King citita a fost Mobilul; dupa care am devenit dependenta de romanele lui. Imi place mult ca pot sa-l identific chiar pe el in cateva dintre romane, pentru ca scrie despre scriitori care se lupta cu lumea, atat exterioara, cat si interioara, scriitori cu vicii si pana la urma scrie despre oameni care duc zilnic o lupta cu viata. Detaliile horror sunt elementele esentiale in romane, ma tin in suspans de fiecare data si cu fiecare pagina imi doresc tot mai mult sa aflu finalul desi nu prea as vrea sa se termine cartea. Pentru mine Stephen King a insemnat o descoperire a unei literaturi speciale, m-a invatat sa citesc printre randuri, sa visez avand grija sa mai revin din cand in cand cu picioarele pe pamant si sa nu ma incred in aparente pentru aparentele inseala aproape intotdeauna. Momentan chiar ma gandesc sa-mi scriu disertatia pe Stephen King, pentru ca si-a pus amprenta clar asupra mea si mi-ar placea sa-l descopere si altii asa cum l-am descoperit eu.
Nu stiu daca ma credeti sau nu,dar chiar aseara am vizionat filmul “Carrie” si am fost foarte impresionata de tema filmului,adica regizat dupa cartea scrisa de King.Am mai citit multe carti de Sthepen King si toate mi-au placut.Inca de la primele randuri ,te captiveaza,te face sa uiti ,nici nu stii cand trece timpul,iti iei cartea cu tine oriunde te-ai duce,chiar si la bucatarie. Chiar daca majoritatea cartilor lui sunt genul horror,sunt de nelasat din mana.Si,chiar daca nu voi castiga acest concurs,voi citi si reciti cartile lui King cu sufletul la gura si cu ochii inlacrimati…
pentru ca ma sperie…si-mi place:))
Citesc Stephen King deoarece intotdeauna imi da impresia ca foloseste cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie o scena sau o anumita situatie.Stephen King reuseste sa puna in pagina o scena sau o situatie terifianta,in timpul careia pur si simplu uiti ca trebuie sa mai si respiri,cartile lui reusesc sa ma acapereze cu totul sa ma transpuna in universul cartilor lui.Este unul dinntre autorii mei preferati prin prisma faptului ca reuseste sa ma ”teleporteze ” in cartile lui. (Astept cu nerabdare unrmatoarele volume din Dark Tower).
Imi place extraordinar de mult:x Cartea mea preferata scrisa de el este IT. Si ce este ciudat este ca eu sunt ingrozita de clowni dintotdeauna, dar cartea aceasta m-a facut sa ma simt..normala.
Mereu m-am simtit o ciudata pentru caimi era frica de ceva cu care copii de 2 ani fac poze…dar dupa ce am citit IT m-am gandit ca poate este normal sa imi fie frica de ei. Si m-am simtit putin speciala pentru ca am reusit sa vad ceva ce alti nu..
rautatea de dincolo de masca fericirii
Stephen King mi-a schimbat viata.De cand am citit prima carte, orice roman horror s-a raportat la el.Am citit ” Cimitirul animalelor ” intr-o noapte, m-am dus dormind pe mine la lucru, dar n-am putut s-o las din mana.Ca maestru al suspansului este inegalabil. Mi-am educat copiii cu Stephen King ca si lectura de baza. Ca rezultat – inca doi fani.La multi, multi ani si cat mai multa inspiratie ! Cu siguranta si nepotii mei vor fi fani.
Eu una am inceput sa citesc romane horror si SF din clasa a 8-a si nu a fost Stephen King “primul” ci Serge Brussolo cu “Doctorul Schelet” imprumutata de la Biblioteca “Vasile Alecsandri din Iasi”, insa la indemnul unei bibliotecare mai tinere care a observat pofta avida pentru aceste genuri de lectura am citit Stephen King. Prima carte citita a fost “A bag of bones”, va jur ca m-am speriat de dimensiuni, dar cand am luat-o in mana am pus-o jos 7 zile mai tarziu. Orsicum discutia asta poate dura mult si bine ma jur 🙂 insa are o finalitate va promit, motivul pentru care Stephen King a devenit unul din autorii mei preferati este in principal faptul ca teroare la el nu porneste din supranatural ci din om, din nevoile unor oameni(vezi Cimitirul animalelor)din sentimente ingropate care vin sa bantuie, totul e umanizat simti ca te poti pune in piele personajului si sa simti aceleasi lucruri, nu mai vorbim de constructiile ample de peronaje pe care le realizeaza Stephen King. Orisicum ideea principala este faptul ca in spatele fricii, teorri create de autor stau oameni care iubesc, care jelesc moarte unor oameni dragi, sau a unor prietenii pierdute PENTRU CARE SOARELE VA RASARI MEREU LA FINALUL CARTII, CHIAR DACA E UNUL CU DINTI.