Clubul de Lectură Nemira #19 – ediţie specială despre Solaris

După Catarul, urmează tot un roman de Stanislaw Lem. De data aceasta, fermecătoarea Solaris.

În discuţiile despre Catarul, de la ediţia precedentă, s-au ridicat multe probleme şi s-au lansat nenumărate întrebări, cu destule trimiteri la cel mai cunoscut roman al autorului polonez, Solaris.

Dovada că interesul pentru prozele lui Lem este unul viu o face faptul că, în urma votului public de săptămâna trecută, capodopera SFului european a ieşit câştigătoare.

Astfel că avem plăcerea să vă invităm pe 29 septembrie, la ediţia #19 a Clubului de lectură Nemira pentru a vorbi despre cum se citeşte şi cum aţi citit voi Solaris-ul lui Stanislaw Lem.

Poveste de dragoste, călătorie în spaţiu, comunicarea cu entităţile extraterestre, o curioasă şi înfricoşătoare oglindă întoarsă către noi înşine, oceanul-planetă cu inteligenţa lui inumană, proiecţiile subconştientului – acestea şi multe altele sunt temele din Solaris şi pornind de la oricare dintre ele se poate discuta ore în şir.  Nemaivorbind despre capodopera cinematografică reprezentată de ecranizarea lui Andrei Tarkovski, care pune cartea în lumini cu totul noi.

Vă aşteptăm luni, în mansarda prietenilor de la Cărtureşti Verona!

 

solaris600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *