Colorează-ţi raftul de cărţi cu Nemira

În zilele acestea ploioase, înnorate şi friguroase, avem nevoie de mai multă culoare şi mai multă viaţă. Pentru a veni în ajutorul vostru, v-am pregătit o super promoţie pe nemira.ro, cu multe cărţi şi TRANSPORT GRATUIT. Cărţi pentru toate vârstele, din toate genurile şi pentru toate gusturile aşteaptă să vă coloreze ziua.

Veţi găsi multe culori pe site, dar venim în întâmpinarea voastră cu o selecţie colorată, perfectă pentru rafturile voastre de cărţi.

Începem lista cu o culoare care ne lipseşte zilele acestea: galbenul. Fata cu toate darurile, de M.R. Carey este şi ea genul de carte care te surprinde.

Alert, dramatic şi emoţionant, Fata cu toate darurile este un roman distopic care depăşeşte clişeele poveştilor cu zombie. Nimic nu este ceea ce pare, iar twist-urile sunt greu de prevăzut. Melanie este o fată specială. Dr. Caldwell o numeşte „micul nostru geniu“, dar ea nu ştie de ce. În fiecare dimineață, Melanie așteaptă cuminte în propria celulă să fie luată și dusă la clasa ei. Atunci când Sergentul Parks vine după ea, arma lui este întotdeauna încărcată și îndreptată spre ea cât timp doi dintre oamenii lui o imobilizează într-un scaun special. Ea nu crede că oamenii o plac prea mult. Glumește cu ei că nu îi mușcă, dar ei nu râd deloc. Melanie iubește școala. Adoră să învețe despre adunări și silabe și despre lumea care există în afara clasei și a celulelor în care trăiesc copiii. Câteodată ea îi povestește învățătoarei favorite toate visurile pe care le are pentru când va crește mare și va explora lumea.

Inainte de cadereAruncăm în rafturi şi un strop de albastru, altă culoare ascunsă zilele acestea de nori. Înainte de cădere este un thriller care explorează reacţia oamenilor la tragedii şi modul în care mass media le prezintă.

Într-o seară cețoasă de vară, unsprezece oameni se îmbarcă într-un avion cu destinația New York. Peste șaisprezece minute, se întâmplă catastrofa: aeronava se prăbușește în ocean. Singurii supraviețuitori sunt un pictor și un băiețel de patru ani, dintr-o familie de bogătași. Înainte de cădere plonjează în viețile pasagerilor dispăruți. Coincidențe ciudate indică o conspirație. A fost voia destinului să dispară atâția oameni influenți sau a fost o mână criminală? Autoritățile vor să afle adevărul, iar cei care au supraviețuit devin protagoniștii unei relații de o mare fragilitate, într-un roman uimitor, care vorbește despre soartă și mai ales despre legăturile dintre oameni.

Următoarea culoare este una care a început să apară şi pe care o aşteptăm cu nerăbdare să umple parcurile, oraşele şi pădurile: verdele. Cartea secretă a Fridei Kahlo este pe cât de exotică şi de colorată, pe atât de tragică şi profundă.

O călătorie în timp şi spaţiu într-un Mexic călduros şi exotic. Cartea Plantei de Mentă, un carnețel negru, s-a descoperit cândva printre obiectele personale ale Fridei Kahlo. Era o colecție de rețete culinare după care se pregăteau ofrandele cu ocazia Zilei Morților. Inspirat de această mărturie emoționantă, F.G. Haghenbeck a început să reconstituie viața celebrei pictorițe. Biografie și ficțiune, poveste și istorie, Cartea secretă a Fridei Kahlo desenează destinul implacabil al unei artiste, al unei femei, al unui spirit tulburat.

Continuăm să vopsim raftul de cărţi cu o altă culoare îndrăgită, care ne caracterizează şi pe noi, editura Nemira, dar şi primăvara plină de flori şi viaţă: roşul. Iar Un cititor în padurea din oglindă este cartea perfectă pentru iubitorii de cărţi.

Cartea explorează arta lecturii și a literaturii în câteva dintre ipostazele ei fascinante. Sub semnul lui Borges și al bibliotecilor infinite, autorul ne duce spre locuri și timpuri minunate și spre secrete bine păzite, unde ne întâlnim cu personaje și personalități: Lewis Carroll și Che Guevara, Alice în Țara Minunilor și Pinocchio… Venim pe lume hotărâți să găsim o poveste oriunde – pe cer, pe fețele oamenilor, în obiectele din jurul nostru. Ne citim propria viață, precum și vieților celorlalți, ne citim lumea ca pe o carte. Iată convingerea lui Alberto Manguel, un Casanova al lecturii, cum l-a numit George Steiner.

Pentru încheiere, am ales albul, reprezentat într-un mod deosebit de argintiul de pe coperta cărţii Regina roşie (ironic, nu?).

Regina roşie este romanul de debut al tinerei Victoria Aveyard. Lumea lui Mare Barrow este împărţită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roşu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societăţii, dotaţi cu puteri supraumane. Mare face parte din roşii şi îşi duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoţ într-un mic sat de la ţară, până cănd destinul o aduce în faţa regelui, a reginei şi a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este şi roşie, dar şi argintie, cu puteri nebănuite.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *