Conferinţă şi lansare de carte Eugenio Barba

Casa in flacariNemira are plăcerea să vă invite la o lansare specială. Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România găzduiește lansarea volumului Casa în flăcări – despre regie şi dramaturgie, de Eugenio Barba, apărut la Nemira, în cadrul colecției Yorick.

Începând cu ora 17:00, vă invităm la sediul Uniunii Scriitorilor-Filiala Cluj unde va avea loc conferinţa susţinută de Eugenio Barba şi lansarea cărţii sale “Casa în flăcări – despre regie şi dramaturgie” (traducerea Diana Cozma, Editura Nemira, Bucuresti, 2012). Printre invitații speciali se număra Doina Modola și Irina Petraş.

De asemenea, Eugenio Barba va fi distins joi, 1 noiembrie 2012, cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

În ultimii patruzeci și cinci de ani, regizorul a realizat peste șaptezeci de producții cu Odin Teatret și ISTA Intercultural Theatrum Mundi Ensemble, unele având nevoie de mai bine de doi ani de repetiții. Printre cele mai cunoscute spectacole ale sale se numară Ferai, Min Fars Hus, Ramășișele pământești ale lui Brecht, Evanghelia de la Oxyrhyncus, Talabot, Kaosmos, Mythos, Visul lui Andersen, Ur-Hamlet și Don Giovanni all’Inferno.

Regizorul a publicat, de asemenea, numeroase volume, dintre care amintim O canoe de hârtie, Teatru – singurătate, meșteșug, revolta și Pământ de cenușă și diamant. Numeroase universități de renume i-au oferit titlul de Doctor Honoris Causa și a obținut diverse premii de prestigiu.

Vă așteptăm!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *