România va fi ţară invitată la cel mai mare târg de carte din Scandinavia

România a primit statutul de invitată de onoare la ediţia din 2013 a celui mai mare târg de carte din Scandinavia. Desfăşurat anual în oraşul suedez Gotenborg, târgul Bok and Bibliotek a mai găzduit scriitori români ca Herta Muller şi Mircea Cărtărescu, dar în 2013 ţara noastră va fi piesa centrală a evenimentului.

Suntem mândri că vom juca rolul principal pe cea mai importantă scenă literară a Suediei“, a declarat Dan Shafran, Directorul Institutului Cultural Român Stockholm.

Târgul de la Goteborg atrage anual peste 100 000 de vizitatori, fiind cel mai mare eveniment cultural din ţările scandinave. În fiecare an, timp de 3 zile, aproximativ 2000 de scriitori din toată lumea iau parte la sesiuni de autografe, seminarii şi discuţii pe teme literare, sociale şi politice, care fac din acest eveniment un important forum de dezbateri pentru publicul european.

Târgul din 2013 va avea loc între 26 şi 29 septembrie şi este deschis publicului larg.

Anul trecut, România a fost ţară-invitată la Târgul de Carte de la Madrid, iar în acest an va avea acelaşi statut la târgurile de la Praga şi Torino.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *