Cunoaște-ți profesorii de la Școala de Magie Nemira!

O pelerină, o baghetă și un cufăr. Renunți la pălăria de vrăjitor/vrăjitoare și ne faci o mărturisire: întotdeauna ai fost atras(ă) de magie. Ai vrut să prepari poțiuni și să moștenești un grimoar, să înveți cum să respingi un blestem sau să te protejezi de cei care vor să te rănească.

Oare ce vom descoperi dacă ne strecurăm în biblioteca ta? Știm că mătura nu a fost niciodată mijlocul tău preferat de transport, iar ceaunul a devenit noul dormitor al pisicii, însă unde îți este echipamentul de ucenic?

Pe o alee lăturalnică, păzită de două statui impunătoare, se află Școala de Magie Nemira. Ocrotiți de șoaptele toamnei, aliata lor neprețuită, profesorii coboară de la bordul navei Armada, însă refuză să îți întâlnească privirea. Se strecoară în sala de festivități, îndepărtează manualele și lăzile cu provizii, papirusurile rătăcite și capcanele prevăzute în spațiul special amenajat pentru antrenamente, de parcă nu sunt interesați de noii lor ucenici. Sau poate că doar se tem de ei.

Acum, după ce ai trecut de testele și probele noastre, ți-ai câștigat dreptul să îți cunoști mai bine profesorii. Primul semestru la Școala de Magie Nemira este cel mai dificil: majoritatea studenților renunță sau fug, dornici să se îndepărteze cât mai mult de scheletele care păzesc cimitirul și fantomele nu-prea-prietenoase ce se strecoară în dulapuri în miez de noapte, având chef de glume și farse „nevinovate”.

scoala-de-magie

Așa, revenind la profesori:

Sydney (Umbra magiei): Primul lucru pe care trebuie să-l ții minte: urăște magia. Știm, știm; este o trăsătură foarte neobișnuită, în condițiile în care ea o să te învețe cum să îți controlezi puterile și să îți gestionezi avantajul în fața adversarilor. Dar Sydney știe prețul ce trebuie plătit pentru folosirea magiei. Nu este unul ușor, cu atât mai puțin facil, însă să nu te îndoiești că va face orice ca să te protejeze de partea ta întunecată. Curs predat: Lumea Nevăzută.

Quentin Coldwater (Magicienii): O să devină foarte repede profesorul tău preferat. Glumește cu studenții săi, îi încurajează să exploreze împrejurimile Școlii de Magie Nemira și să încalce (cât mai des) regulile. Uneori, când încurcă poțiunile și își uită responsabilitățile, flirtează cu ucenicele și le invită în Fillory, unde Eliot și Janet, Regele și Regina, organizează dineuri la reședința curții regale. Pentru binele tău (și al Consiliului de Etică), ignoră-i avansurile. Curs predat: Tentații și Excese.

Dragonul (Aleasa dragonului): Nu ai voie să întârzii. Nu ai voie să vorbești neîntrebat(ă) sau să te miști (de) pe scaun. Nu tuși. Nu strănuta. Întotdeauna să citești în avans următoarele cinci capitole. Dacă poți să îți ții și respirația, ai toate șansele să scapi de restanță. Nu putem să te mințim: pe Dragon o să-l urăști, însă Agnieszka, asistenta lui, o să fie mereu prin apropiere; ea știe cum să-l liniștească și nu îl va lăsa să vă pice pe toți (din păcate, câțiva o să fiți sacrificați). Curs predat: Magie pentru Avansați.

Kell Maresh (Partea întunecată a magiei): Hoția și minciuna sunt acceptate în clasa lui. Poți să controlezi artefacte blestemate, să călătorești între lumi (cele 4 Londre sunt destinațiile sale preferate) și, poate cel mai important, să înveți cum să manipulezi și să înșeli. Magia înseamnă haos, distrugere și mister. Te seduce și te abandonează, te rănește și te trădează. Kell o să te ajute să o controlezi și să o întorci împotriva dușmanilor, fără să ignore lecțiile dedicate politicii, economiei și, preferatele noastre, cele dedicate codului bunelor maniere (la vrăjitori și vrăjitoare, desigur). Curs predat: Protocol, trucuri și secrete.

Safiya fon Hasstrel și Iseult det Midenzi (Vrăjitoarea adevărului): Cele două surori de fir o să transforme istoria în materia ta preferată. Când nu îți povestesc despre confruntările și neînțelegerile dintre clanuri, despre războiale dintre Case și blestemul Păpușarului, te vor atrage în sala de antrenament, unde vei trage cu arcul, mânui sabia și arunca sulița. Un mic sfat: să ai echipament corespunzător (Infirmeria este deschisă non-stop, dar nu vrem să fie prea aglomerată). Curs predat: Istoria magiei și legături din trecut.

Jorg Ancrath (Prințul spinilor): Dacă pe Dragon o să-l urăști, în preajma lui Jorg o să îți fie întotdeauna teamă. Niciodată nu este singur și mereu o să fie cu ochii pe tine. Îți știe fiecare mișcare și îți cunoaște toate slăbiciunile. Va încerca să te răpună și să te distrugă. Scopul lui este să te transforme într-un strateg strălucit, viclean și puternic, fără să îți pese de sacrificii și de limitele pe care va trebui să le încalci pentru a-ți atinge scopurile. După numeroașe ședințe ale Consiliului, am decis să îl lăsăm să predea cursul de Necromanție.

Încă poți să te retragi de la Școala de Magie Nemira, dar ne-ar părea rău să pierdem un student atât de talentat. Ai potențial, dar oare ești dispus(ă) să lupți alături de noi la momentul potrivit? Sau ne vei abandona și vei trece de partea întunericului, trădându-ți profesorii și aliații?

P.S.: Dragonul și Jorg o să te arunce în temniță (sau în sala de tortură) dacă ai astfel de gânduri. Să nu spui că nu te-am avertizat.

2 Commentarii

  1. Roxana Negut 30/10/2018 Reply
    • Nemira 02/11/2018 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *