De ce Shakespeare azi? – Răspunde regizorul Victor Ioan Frunză în cadrul întâlnirilor Yorick pe data de 28 ianuarie

600p400b

Pentru că în fenomenul teatrului actual există atât iubitori ai textelor clasice, ce au trecut testul timpului, cât şi cei care susţin traducerea şi montarea cât mai multor texte contemporane, întâlnirile Yorick le propun tuturor acestora un eveniment cât se poate de interesant: „De ce Shakespeare azi?”. Răspunde la această întrebare Victor Ioan Frunză,  singurul regizor din țară care a montat trei spectacole de Shakespeare ce pot fi văzute toate în stagiunea curentă, „Visul unei nopți de vară”, „A douăsprezecea noapte”, „Romeo și Julieta”, toate la Teatrul Metropolis.

La 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, vă invităm, aşadar, la o discuție despre teatrul românesc actual și problemele lui, despre contemporaneitatea textelor lui Shakespeare azi, despre originalitate și inovație. Evenimentul va avea loc, joi, 28 ianuarie, la Ceainăria Cărturești Verona, începând cu ora 19:00.

„Acum câţiva ani am fost foarte trist când am aflat că mitul acesta care există în <<Visul unei nopţi de vară>>, al unei licori vrăjite care produce dragoste la prima vedere, a căpătat realitate şi au fost descoprite şi substanţa şi locul de pe cortex unde ea acţionează. Asta înseamnă că Shakespeare avea dreptate şi până la urmă faptul că iubirea poate fi un fel de schimb chimic şi o formă de manipulare mă sperie foarte tare. Acest mare mister, iubirea, pe care nu ştim să-l definim, de fapt nu există.”

Victor Ioan Frunză

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *