Gaudeamus 2010 în cuvinte şi imagini

Şi a trecut şi târgul Gaudeamus… Dacă nu aţi ajuns, să ştiţi că aţi ratat patru zile pline de evenimente foarte faine, atât lansări, cât şi întâlniri cu oameni deosebiţi. De reduceri nu mai zic, dar mai aveţi o şansă: reducerile de la Gaudeamus se mută pe Nemira.ro până pe 29 noiembrie. Profitaţi cât mai e timp!

Vineri am avut lansarea romanului Culoarea norocului de Anca Fusariu, şi am avut onoarea să avem la stand două femei deosebite: actriţa Tora Vasilescu şi jurnalista Corina Drăgotescu. Iar cartea, chiar dacă eu nu sunt neaparat în target 🙂 , v-o recomand!

Sâmbătă au vorbit despre noutăţile Suspans şi Nautilus alţi trei oameni deosebiţi: Mihai-Dan Pavelescu, coordonatorul colecţiei Nautilus şi laureatul 2010 la Premiile SRSFF pentru cel mai bun traducător; Ana Veronica Mircea, o persoană deosebit de caldă şi un traducător de excepţie, a vorbit despre volumul care încheie seria Jocurile Foamei de Suzanne Collins, bestsellerul Nemira la această ediţie; nu în ultimul rând, Marian Truţă, coordonatorul revistei de SF & Fantasy Nautilus, a adus celor prezenţi o veste foarte mare (mai multe detalii într-un post dedicat soon 🙂 ).

Duminică a fost ziua cu lansarea cea “mare” – nu că celelalte ar fi fost “mici”, dar lansarea romanului El sueno espanol de Albert V. Cătănuş a fost evenimentul-vedetă al întregului târg. Nu pentru că aş fi vorbit eu despre carte 😛 , ci pentru că l-am avut invitat pe tenorul Costel Busuioc, care şi-a lansat la standul nostru ultimul album. A fost, şi la propriu şi la figurat, o lansare cu cântec, care a înregistrat cea mai mare audienţă pe care a avut-o vreun eveniment de la Gaudeamus 2010.

Cum a fost Târgul? Pentru Nemira, Gaudeamus 2010 a fost un succes pe toate planurile. Am câştigat Premiul al III-lea în votul publicului pentru cea mai bună editură, şi suntem foarte mândri să fim în top 3 al pieţei de carte din România. Vă mulţumim pentru sprijin şi pentru încrederea acordată şi, ca de obicei, în 2011 ne propunem să realizăm şi mai mult!

Şi Nemira a mai fost premiată: Premiul pentru cea mai bună editură de SF&F acordat de Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy (SRSFF), alături de premiul pentru cel mai bun traducător obţinut de antemenţionatul coordonator al colecţiei Nautilus.

Cele mai bine vânduta cărţi ale acestei ediţii au fost:

Gata, am povestit destul. Acum las imaginile să vorbească.

11 Commentarii

  1. Marian 25/11/2010 Reply
  2. Flav 25/11/2010 Reply
  3. ioana 25/11/2010 Reply
  4. ioana 25/11/2010 Reply
  5. voicunike 25/11/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *