George R.R. Martin l-a refuzat pe Neil Gaiman

Când ne gândim la Neil Gaiman, nu ne gândim numai la faptul că este unul dintre cei mai cunoscuți creatori contemporani de comics-uri, ci mai ales la epica serie de benzi desenate ”The Sandman”, lucrarea care l-a pus pe Gaiman pe harta internațională a autorilor genului. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă George R. R. Martin ar fi acceptat propunerea de colaborare pe care i-a făcut-o Gaiman cu mult timp în urmă?

MTV News i-a luat un interviu lui Martin în legătură cu experiența sa în realizarea antologiei ”Wild Cards”, celebrul autor al seriei ”Urzeala Tronurilor” menționând că la un moment dat a refuzat un autor pe care acum îl regretă.

Acest autor era Gaiman, care îi prezentase exact ideea ce mai târziu avea să devină seria ”The Sandman”.

Preluat de io9.com, interviul îl dezvăluie pe Martin în ipostaza de a povesti despre întâlnirea pe care a avut-o cu Neil Gaiman cu 25 de ani în urmă: ”Era un autor care apăruse în acea perioadă și dorea să facă parte din Wild Cards și care chiar m-a abordat la San Diego Comic-Con cu o idee despre un personaj Wild Cards. Și era puștiul ăsta britanic și slăbănog, îmbrăcat tot în negru. Dar nu avea cine știe ce referințe așa că l-am cam refuzat. Dar lucrurile s-au schimbat mult de atunci și aș fi încântat să îl am pe Neil Gaiman ca scriitor pentru Wild Cards și regret că i-am tăiat avântul atunci la San Diego Comic-Con în 1986 sau așa ceva”.

Ulterior, într-un interviu luat cu aceeași ocazie, Gaiman a confirmat povestea, clarificând faptul că era vorba despre anul 1987. La momentul respectiv, îi prezentase lui Martin un personaj Wild Cards care trăia în dimensiunea viselor. Gaiman a utilizat această idee câțiva ani mai târziu când a fost rugat să reinventeze personajul Sandman pentru DC Comics.

Așa că, cine știe, cum zic și cei de la io9.com, poate că George R.R. Martin ne-a făcut tuturor o favoare nelăsându-l pe Gaiman să exploateze conceptul mai devreme decât era menit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *