George R.R. Martin – Regii nisipurilor
traduceri de Laura Bocancios, Antuza Genescu, Ion Doru Brana, Cătălin Teniţă
colecţia Nautilus
107 x 178, 384 pp.
TweetPremiile Hugo, Locus şi Nebula
„Una dintre cele mai bune povestiri SF din toate timpurile, răsplătită cu principalele premii americane ale science-fictionului (Hugo, Nebula şi Locus), «Regii nisipurilor» a fost admirată de scriitorii de vârf ai genului pentru registrul deosebit al scriiturii şi tehnica stilistică.”
National Review
„Recunoaştem excelenţa textelor când combină idei provocatoare de reflecţie, tensiune dramatică şi personaje autentice, într-un fel în care ne împinge să ne dorim şi mai mult. Acest volum deţine toate ingredientele.”
The Magazine of Fantasy & Science Fiction
„Martin îşi umple universul cu minuni baroce; povestirile lui sunt sumbre, deosebit de puternice, cu accente horror, dar pline de minunăţii şi profunzime filozofică”
Asimov’s Science Fiction Magazine
„«Calea Crucii şi a Dragonului», câştigătoare a premiilor Hugo şi Locus, explorează dezvoltarea unei ramuri eretice a creştinismului, care-l sanctifică pe Iuda. […] probabil cel mai reuşit text de SF «catolic» publicat după Un caz de conştiinţă al lui James Blish.”
Publishers Weekly
„Un volum care demonstrează că maestrul epopeilor fantasy este la fel de iscusit şi în arta ficţiunii scurte. Foarte interesant pentru cel mai dur dintre scriitorii realişti de fantasy, multe texte au în centru necesitatea iluziei, care este însă iute strivită de realitatea indiferentă. Iar povestirile nu sunt deloc deprimante, întrucât energia şi francheţea «strivirilor» sunt remarcabile.”
Library Journal
„Martin aduce în textele sale sentimentul copleşitor al vastităţii – infinitatea cosmosului – şi-l face pe cititor să perceapă în mod acut fragilitatea şi caracterul aleatoriu al vieţii.”
The New York Times Book Review
Foarte frumos, de abia astept.
Totusi, am si eu o intrebare. Nu ca m-as plange ca apar romane noi, colectii de povestiri, etc, dar am o vaga impresie ca seriile incepute primesc o atentie mai mica decat noutatile.
As fi curios la cate din serile existente se lucreaza in prezent si la care se poate spera la o continuare macar anul acesta ?
Un exemplu complet aleator, Peter Hamilton. Ar fi foarte rau ca nici macar sa nu se fi apucat nimeni de tradus vol 2 din Confederation, dar in schimb sa ni se promita 5-6 carti de R.R. Martin anul acesta (nu ca n-ar fi bune si astea :).
WOW! HIP HIP HOURAY !
@Crocodilu: la Hamilton traduce MDP-ul din greu. Rest assured 😀
marfa coperta! un ETA avem?
@Vlad: O, ce veste minunata 🙂 Atunci sa-i dorim…servici usor 🙂
Urrrraaaaaaaaa!!!!!!
Cuprins? Merci 🙂
De data asta coperta e foarte reusita. Felicitari!