În curând – Vernor Vinge, “Adâncurile cerului”

Cui îi place space opera? Ştiu, ştiu, NU lui Jen. Dar există alţi doritori de continuarea aventurii începute cu Foc in adanc, nu-i asa?

Vernor Vinge – Adâncurile cerului

traducere de Antuza Genescu

Colecţia Nautilus

107 X 178, 1104 pp.

„Conflict politic, luptă pentru putere, manipulare, societăţi aflate în război, tehnologii năucitoare, călătorii în adâncurile cosmosului şi o civilizaţie de păianjeni… ce v-aţi putea dori mai mult? O intrigă epopeică de anvergura seriei Dune.”

SFRevu

„Vernor Vinge a scris o epopee despre insecte prinse în chihlimbar. Chihlimbarul este fizica şi istoria; insectele sunt indivizii şi civilizaţiile lor… iar unele insecte încearcă să evadeze. O luptă, zădărnicită de necruţătoarea sa capcană, de orbirea morală şi de încăpăţânarea Naturii, ce constituie substanţa unei dintre cele mai bine construite şi antrenante space opera a deceniului.”

Science Fiction Chronicle

„Întoarcerea în universul romanului Foc în adânc… însă cu 30.000 de ani mai devreme. Povestea are aceeaşi vastitate epică, în cea mai măreaţă tradiţie SF.”

David Langford

„Cel mai recent roman al lui Vernor Vinge este un triumf, continuând cea mai vizionară şi inteligentă aventură cosmică a vremurilor noastre.”

Gregory Benford

„Vinge a reuşit din nou! Adâncurile cerului este intensă, plină de suspans şi realistă. Personajele lui negative sunt înfricoşător de credibile, ca şi viziunea lui despre viitor.”

David Brin

„Vinge oferă o mulţime de încântări pentru cititorii de hard SF, printre care scara galactică şi ştiinţa ezoterică, dar relaţiile dintre oameni şi păianjeni sunt cele care îl confiscă pe cititor. Vinge explorează natura obsesiei, reluând tema iar şi iar în această «fugă» literară.”

Isaac Asimov’s Science Fiction Magazine

18 Commentarii

  1. marius 03/03/2010 Reply
  2. Vlad Puescu 03/03/2010 Reply
  3. Bear 03/03/2010 Reply
  4. Jen 03/03/2010 Reply
  5. Ion 03/03/2010 Reply
  6. Ion 03/03/2010 Reply
  7. Xander 03/03/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *