Concursul Urzeala tronurilor şi-a desemnat câştigătorii!

Dragi prieteni, în această seară de 7 aprilie evenimentele se ţin lanţ la editura Nemira. Pe de o parte avem programat primul episod al sezonului IV Urzeala tronurilor, iar pe de alta decernarea premiilor pentru concursul nostru lansat în colaborare cu HBO România, cu ocazia acestui eveniment. Recunoaştem de la bun început că nu a fost o sarcină uşoară, răspunsurile fiind nu doar numeroase, ci şi deosebit de interesante, dar în cele din urmă, ajutaţi de partenerii de la HBO, ne-am încumetat să alegem trei dintre acestea. Iată-le, începând cu răspunsul câştigător al locului I, dar nu înainte de a vă reaminti că cerinţa a fost aceea de a ne spune care dintre personajele seriei imaginate de George R. R. Martin vă reprezintă şi de ce:

 

Locul I – Larisa

“Bran mă cerceta cu privirea de celalată parte a oglinzii. Îl înțeleg, este ceva bizar și înfricoșător să poți vedea într-o oglindă altceva decât propria reflecție. Dar el nu era speriat, doar curios. La fel ca mine. Aș fi vrut să pot explica, cum însă când vocea nu putea trece de bariera dintre noi? În singurătatea lumii mele, am chemat pe cineva care m-ar putea înțelege, iar dorința mi-a fost împlinită. Vedeam în ochii băiatului o recunoaștere și o înțelegere ce nu ar fi trebuit să existe între doi necunoscuți. O comunicare mută între două entități străine. Știa că am fost amândoi forțați să ne maturizăm prea devreme, păstrând însă sufletul de copil. A zâmbit când a văzut aceeași empatie și speranță în mine, sentimente supuse încercării de nenumărate ori. Niciunul nu și-a mutat privirea, asemănările dintre noi devenind clare. O luptă împotriva slăbiciunii fizice; purtarea unei mantii de tristețe, dar care nu împiedica zâmbetul; legătura neprețuită cu animalele.

Am deschis ochii, uitând visul în scurt timp. Însă mă întrebam dacă cineva numit Bran a avut același vis.”

bran2 

Locul II – Voica Floriana Patricia

“Daenerys Născută în furtună.

Nu doar eu mă identific metaforic cu destinul pe care îl are ea în acestă serie, ci întregul gen feminin ar trebui să creadă şi să spere că Mama tuturor Dragonilor, pururea Khalessi, îşi va recupera ce este destinat să fie al ei. Mă identific cu ea pentru că trăiesc într-o lume aproape injustă. Trăim cu toţii în aceaşi lume în care ne luptăm zilnic pentru mici victorii. Pentru că ştim că orice victorie ne va aduce ceea ce merităm. Mă identific cu Daenerys pentru că sacrifică şi pierde. Şi nu renunţă. Pentru că nu subjugă, lasă popoarele să o urmeze. Aş putea spune, metaforic vorbind, că este întruchiparea Creatorului, cu păr argintiu şi coapse atrăgătoare. Orice s-ar întâmpla, este mai umană decât multi dintre noi. Este curajoasă şi capabilă să-şi atingă ţelul final. Ca şi noi. Ca oricine. Ca şi mine. Nu sunt Daenerys Stormborn în viaţa mea secretă. Sunt tot ceea ce o reprezintă fundamental pe Daenerys în viaţa mea de zi cu zi.”

daenerys2

Locul III – Popescu Georgeta

“Îmi întorc privirea spre ea. Ochii ei umbriți îmi cercetează fiecare trăsătură. Pielea ușor bronzată îi îmbracă claviculele ieșite în relief și umerii goi. Are o constituție de copilă ce devine femeie. E de o naivitate care atrage, pregătită să ajungă până în punctul în care cad capete pentru a obține ce e al ei de drept. Văd la ea aceeași hotărâre dusă până la încăpățânare, e egoistă, dar curajoasă. Nu un pion, ea vrea să fie vazută și auzită. Privirea îi alunecă spre fața mea din nou. Poate dacă era furioasă, nu m-aș fi temut atât de calmul ei. Ochii îi scânteiază ca un foc mocnit și le simt arsura. Clipesc, clipește și ea. O cunosc. Ea e Daenerys. Eu sunt ea. Eu sunt focul.”

 

Vă mulţumim tuturor pentru participare şi, înainte de a încheia, vă anunţăm că mai avem încă o surpriză: în această seară, după terminarea primului episod al sezonului IV Urzeala tronurilor, saga “Cântec de gheaţă şi foc” va putea fi cumpărată de pe nemira.ro cu 50% reducere! Vă aşteptăm pe site-ul nostru de la ora 23.00 pentru ora reducerilor!

Ora reducerilor 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *