Încă mai ai timp pentru cadourile de Crăciun: Cătălina Miciu, contributor la blogul Cărtureşti, îţi recomandă trei titluri Nemira

600p400

Dragi prieteni, Crăciunul este foarte aproape, iar cadourile pentru cei dragi nu mai suferă amânare! Dar, aşa cum vă spuneam şi zilele trecute, dacă aveţi încă ezitări în ce priveşte surprizele pentru cei apropiaţi, am apelat la câţiva iubitori de carte Nemira pentru a vă face alegerea mai uşoară. Iar dacă tonul a fost dat de jurnalistul TVR Marius Constantinescu, acum este rândul Cătălinei Miciu, contributor al blogului librăriei Cărtureşti, să continue recomandările în ce priveşte titlurile (a se citi cadourile) noastre:

1. Din seria 111 cele mai frumoase poezii – varianta cu opzeciști. Tristețuri de când abia ne nășteam, scrise de poeți-emblemă ai unei generații care a îmbătrânit mult prea puțin, ca să putem declara că și frumos.

„Aceasta este dragostea adevărată:

pleacă atunci când vrea ea.

Mută, surdă și oarbă, cerșește lângă o benzinărie…

De la fereastra vagonului de tren,

Nu-ți face semne de adio nici cu cârpa,

nici cu batista, dar îți lasă timp să admiri peronul gării

cu o suspectă, tristă satisfacție a îndepărtării

Peronul pustiu, cârpa ori batista…

În bufetul din colț, lângă paharul de rom,

admiri pe pereții înșelați de vechi priviri

eternul afiș îngălbenit de atâtea plecări:

Asta la vista!

Dragostea e o ceață cu părul negru și gene foarte lungi”

(Traian T. Coșovei, 1954-2014)

2. Ghidul astronautului pentru viața pe Pământ – col. Chris Hadfield. Domnul acesta absolut minunat, care ne-a cântat și ne-a privit de dincolo de planetă:

3. Plan diabolic – Rodica-Ojog Brașoveanu. La 14 ani eram îndrăgostită de mintea fascinantă a Minervei Tutovan, unul dintre personajele create de RO-B. Planul diabolic este unul dintre romanele polițiste pe care le-am citit de vreo trei ori, iar de fiecare dată eram la fel de uimită de cât de bine e construit. E probabil preferatul meu din seria cu Minerva.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *