În pană de idei pentru cadourile de sărbători? Marius Constantinescu, jurnalist TVR, recomandă:

600p400b

Pentru că ştim cât de dificilă poate fi alegerea cadourilor de sărbători pentru cei dragi (chiar şi având la dispoziţie site-ul nemira.ro), ne-am gândit să apelăm la specialişti. Adică persoane care să întrunească două condiţii: să fie cititori profesionişti, dar şi amatori ai titlurilor Nemira. Din fericire nu a trebuit să căutăm prea mult, iar primul dintre cei care au răspuns apelului nostru, Marius Constantinescu, ne-a făcut cunoscut topul său 5 în ce priveşte lecturile Nemira. Iar noi credem că, din acest moment, cadourile pentru cei dragi n-ar mai trebui să fie o problemă:

1. Andrei Şerban – Regia de operă, gânduri şi imagini

„Pentru că gândurile şi imaginile unuia dintre cei mai inovativi creatori de atmosferă în spectacolul contemporan de operă sunt de rigueur pentru orice amator de muzică pusă în scenă.”

2. Muriel Barbery – Viaţa elfilor

„Nu am citit-o încă, dar e pe lista cu must-uri. Dacă îşi confirmă senzualitatea reprezentărilor din “O delicatesă” şi prospeţimea ideilor din “Eleganţa ariciului”, suntem în prezenţa uneia dintre cele mai gratificante autoare din spaţiul european. ”

3. Jhumpa Lahiri – Distanţa dintre noi

”Una dintre cele mai puternice cărţi în care am hălăduit în ultima vreme. O epopee a tristeţii fără dat în clocot, o saga a singurătăţii trăite în mijlocul celorlalţi, o Indie despovărată de culoare turistică, o carte adunată din fire de nisip acvatic care îşi schimbă culoarea ca sufletul. ”

4. Julian Barnes – Tristeţi de lămâie

„Barnes. What more can you want? ”

5. Stephen King – Christine

”Nu e nou, dar e definitoriu şi demn de revizitat. Pentru mine. ”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *