Intră în scenă: marele George Banu, însoţit de colecţiile Yorick şi Babel

Dragi prieteni, una dintre cele mai însemnate promoţii din ultima perioadă a editurii Nemira este în sfârşit aici. Afirmăm lucrul acesta dintr-un motiv simplu: în cauză este colecţia Yorick, una din cele mai prestigioase din România în ce priveşte titlurile dedicate artei dramaturgice. Aproape 30 de cărţi de specialitate, aşadar, printre care veţi regăsi celebra “Munca actorului cu sine însuşi”, a la fel de celebrului Konstantin Sergheevici Stanislavski, o lucrare esenţială pentru orice debutant în arta actoriei, dar nu numai. Ea rămâne la fel de importantă şi pentru actorii cu experienţă, chiar şi la atât de mult timp după ce a văzut lumina tiparului pentru prima oară.

Fireşte însă că acesta nu este singurul titlu de care puteţi beneficia în această promoţie care vă oferă reducere de 50% pentru cărţile sale. Un alt autor important este reputatul teatrolog George Banu, care se remarcă atât printr-o remarcabilă carieră internaţională (este considerat printre cei mai buni critici de teatru din Franţa), cât şi prin titlurile publicate în cadrul colecţiei Yorick. Cel pe care vrem să vi-l recomandăm în mod special este “Nocturne”, un volum care descoperă şi comentează nopţile picturii moderne, solitare şi individuale, de la C.D. Friedrich la Van Gogh, de la Paul Klee la Marc Chagall. Dar, totodată, George Banu revelează atracţia marilor regizori pentru experienţa nopţii teatrale a cărei seducţie, de la Kantor şi Wilson, Chéreau şi Măniuţiu, se generalizează azi.

Nocturne

Ocazia perfectă de a vă reaminti de evenimentele care vor avea loc foarte curând în Bucureşti şi care îl vor avea în centrul lor pe nimeni altul decât George Banu. Ba chiar mai mult decât atât, fiind vorba de o personalitate atât de remarcabilă a teatrului, bineînţeles că în jurul acesteia s-au coagulat încă două de aceeaşi talie: actriţa Oana Pellea, care va lectura fragmente din “Parisul personal. Autobiografie urbană” în cadrul Institului Francez, pe data de 3 aprilie, de la ora 11 şi Marius Manole, care va face acelaşi lucru, doar că pe data de 6 aprilie, la “Conferinţele Teatrului Naţional”, eveniment ce se va desfăşura în Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti. Singurul lucru care rămâne neschimbat este ora: 11 AM.

George Banu Institutul Francez

Atenţie însă, acestea nu sunt toate surprizele pe care vi le-am pregătit! În cadrul aceleiaşi promoţii de weekendul acesta, vă oferim încă o colecţie excelentă care beneficiază de acelaşi procent de reducere de 50% – cea numită, elocvent pentru titlurile pe care le propune cititorilor – Babel.

Sigur, nu este uşor să facem fie şi numai câteva recomandări având în vedere calitatea cărţilor prezentate aici, dar dacă ar fi să numim una singură, aceea ar fi unul din cele mai valoroase romane publicate de Editura Nemira în ultima vreme: “În oraşul de aur şi argint”, de Kenizé Mourad. Un titlu fascinant, care spune povestea luptei pentru independenţă a poporului Indian, văzută din perspectiva unei femei: Hazrat Mahal, sufletul rebeliunii împotriva forţelor Companiei Britanice a Indiilor de Est din anul 1857.

In orasul de aur si argint

Ca de obicei, date fiind valoarea şi numărul cărţilor oferite, nu putem decât să vă urăm… lectură plăcută!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *