Iulian Tănase aduce Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț la Iași, Cluj, Târgu Mureș și Timișoara

Melciclopedia_iasi

Iulian Tănase lansează la Iași, Cluj, Târgu Mureș și Timișoara romanul Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț, apărut la editura Nemira, cu ilustrații de Mircea Pop.

Iași: Marți, 7 noiembrie, autorul va avea un dialog cu Florin Lăzărescu, de la ora 19.00, la cafeneaua FIKA. Miercuri, 8 noiembrie, de la 18.30, autorul participă la Clubul de lectură Logos, coordonat de profesoara Serinella Zara, iar joi, pe 9 nov, de la ora 12.00,  are o întâlnire cu elevii la Colegiul Național „Emil Racoviță”. 

Cluj: Marți, 14 noiembrie, autorul va avea un dialog cu Ruxandra Cesereanu, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas. 

Târgu Mureș: Miercuri, 15 noiembrie, cititorii îi pot cere autografe la J’ai Bistrot, începând cu ora 19.30. 

Timișoara: Miercuri, 22 noiembrie, autorul participă la întâlnirea Ce mai faci, scriitorule?, de la librăria Cărturești, începând cu ora 18.30. 

Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț surprinde prin jocuri de cuvinte și trimiteri culturale nesiguranța, curiozitatea și fragilitatea, transpuse într-o poveste ingenioasă, în care imaginația se împletește cu spiritul ludic.

Într-o dimineață de toamnă, Melcul Prinț și-a dat seama că nu știe cine este. Convins că fiecare dintre noi este mai mult decât un simplu nume, pornește în aventura vieții sale, cea mai mare aventură a oricărui erou: descoperirea de sine. Călare pe un melcteorit ajunge în Melxopotamia, o țară a cărei formă de guvernământ este anarhia constituțională și a cărei economie se bazează pe industria melcalurgică, pe industria constructoare de melcomotive, dar și pe ploile de melcteoriți.

Iulian Tănase s-a născut pe 3 septembrie 1973 la Moinești, Bacău. A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti în 1999, și Facultatea de Filosofie, Universitatea București, în 2010. A fost redactor la revistele satirice Academia Cațavencu (1997-2010) și Kamikaze(2010-2011). Din 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla, fiind în prezent gazda unui matinal de weekend intitulat Războiul Sfârșitului Săptămânii. Este profesor de creative writing și antrenor de storytelling pentru copii și adulți.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *