Evenimente marca Yorick la Undercloud 2015: seară dedicată lui Valentin Nicolau şi George Banu

 

600p400În perioada 22 – 31 august, în Bucureşti, Festivalul Internaţional de Teatru Independent Undercloud vine cu o ofertă generoasă de teatru independent din ţară şi din străinătate, precum şi cu o serie de alte evenimente, lansări de carte, conferințe şi ateliere. Toate se petrec în spaţiul de la Muzeul Ţăranului Român.

Joi, 27 august, de la ora 19.00, editura Nemira vă aşteaptă la festival cu o seară marca Yorick, compusă din 3 evenimente de excepţie:

Omagiu Valentin Nicolau, om de teatru – schiță de portret. Invitat: GEORGE BANU.
Spectacol-lectură „Păstrează copia și nu uita originalul”, de Valentin Nicolau.
Distribuţia: Claudiu Bleonț și Cristi Iacob. Regia: Chris Simion
Lansarea volumelor Parisul personal. Casa cu daruri și Japonia, imperiul teatrului de George Banu. Prezintă Monica Andronescu.

Undercloud are, anul acesta, trei secţiuni: “Concurs” – unde participă spectacole realizate de tineri creatori care se remarcă prin inovaţie şi originalitate; “Invitaţi din România” – formată din spectacole în care joacă actori cu experienţă şi notorietate care contribuie la susţinerea mişcării de teatru independent (Oana Pellea, Marian Râlea, Florin Piersic Jr, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Lia Bugnar, Claudiu Bleonţ) şi “Invitaţi din străinătate” – care propune un focus Republica Moldova, ce participă cu trei spectacole ale Laboratorului teatral Foosbook din Chişinău (“Sex & Perestroika”, “Bash” şi “Nekrotitanium”).

Biletele pentru festival pot fi achiziţionate de pe site-ul www.bilete.ro şi de la InfoPoint-ul Undercloud, de la Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Preţul unui bilet este de 35 de lei. Totodată, există o ofertă pusă la dispoziţia spectatorilor de unul dintre sponsori. Astfel, un bilet cumpărat cu un card Raiffeisen oferă un al doilea bilet gratis. Oferta este dedicată doar spectatorilor care vor opta pentru plata cu cardul.

Accesul la evenimentele conexe din cadrul festivalului este gratuit.

Mai multe detalii despre programul festivalului se găsesc pe site-ul oficial www.undercloud.ro.

Undercloud 2015 este finanţat de ArCuB, în cadrul Programului cultural “Eşti Bucureşti” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti), Ministerul Culturii şi Cultelor şi Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *